Porodica udomila štene koje je pronašla na ulici, ispostavilo se da uopšte nije bila reč o psu

11.05.2022

08:45

0

Toliko je sladak, nije ni čudo što je zavarao izgledom

Porodica udomila štene koje je pronašla na ulici, ispostavilo se da uopšte nije bila reč o psu
Printscreen/Facebook, New England Wildlife Center

Vozeći se prometnim putem, porodica iz Masačusetsa pronašla je unezvereno štene koje je uznemireno lutalo. Međutim, ni 24 sata kasnije nisu shvatali da su zapravo udomili kojota.

Kada su primetili da životinja koju su doneli kući nije pas, porodica se obratila se za pomoć "New England Wildlife Center Cape Branchu". Organizacija je prvo u saradnji s Odeljenjem za javno zdravlje Masačusetsa proverila da li kojot možda ima besnilo. Utvrdili su da je s te strane sve u redu, pa su prešli na sledeći korak - rehabilitaciju. 

U svojoj objavi na Fejsbuku organizacija je otkrila da su nedavno primili još jedno mladunče kojota pa će ih, nakon što ih vakcinišu, zajedno odgajati.

- Trudimo se da im pružimo što je moguće više prirodnog vaspitanja i radićemo na tome da ponovimo osnovna ponašanja i veštine koje uče od mame i tate - navode iz organizacije. 

Iako je priča dobila srećan kraj, situacija je mogla biti drugačija da je kojot imao besnilo. Tada bi mladunče, ukoliko je izgrebalo ili ugrizlo one koji su ga pronašli, morali eutanaziovati.

- Uvek podstičemo ljude da se obrate stručnjacima pre nego što sami intervenišu - dodali su.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti