Žena ogromnog srca otvorila bolnicu za pse: U poslednjim danima života pruža im utočište i ljubav

10.02.2022

08:57

0

Želja joj je da stari i napušteni psi osećaju ljubav i brigu dokle god dišu

Žena ogromnog srca otvorila bolnicu za pse: U poslednjim danima života pruža im utočište i ljubav
profimedia-0659246336 - Copyright Profimedia

Valeri Rid nije se teško nosila sa saznanjem da stari psi umiru sami pa je svoj dom u Misuriju pretvorila u neku vrstu "palijativne" bolnicu za pse i sada brine o 80 pasa odjednom. 

- Moj suprug i ja pokušavali smo 2017. da pronađemo dom za stariju dobermanku. Tražili smo spas za nju, ali niko nije hteo da je udomi zbog njenih godina - prisetila se Valeri. 

Danas su oni ti koji udomljavaju pse koji su dugo u skloništima, one kojima su vlasnici preminuli ili su preselili u staračke domove. 

 

- Psi žive s nama. Kuda god idemo, oni idu s nama i tretiramo ih kao deo svoje porodice - ističe.

Ova bolnica za pse posluje kao neprofitna organizacija pod imenom "Whispering Willows Senior Dog Sanctuary". Zvanično je počela sa radom 19. jula 2017., a danas o životinjama brine 17 stalno zaposlenih koji psima nude 24-satnu negu. Svake nedelje uzimaju oko pet pasa, a isto toliko ih ugine.

- Naša vizija je da pomognemo psima da dostojanstveno napuste ovaj svet. Da im je udobno i da se osećaju voljeno. Da, boli i teško je, ali čast je voleti ih i brinuti o njima - dodaje.

Kroz ovu bolnicu je do danas prošlo više od 790 pasa.

- Nadam se da ću podstaći druge da razmisle o tome što će biti s njihovim ljubimcima ako im se nešto dogodi. Moramo da planiramo budućnost, a ona ne uključuje samo naše supružnike i decu, već i kućne ljubimce. Pomažemo koliko možemo, ali imamo problem sa prevelikim brojem pasa, kao i medicinskim troškovima. Bilo bi lepo da postoji još ovakvih mesta - zaključila je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike