Koje rase pasa se najčešće kradu u Velikoj Britaniji?

28.04.2022

14:49

0

Krađa pasa postala svakodnevni problem Britanaca

Koje rase pasa se najčešće kradu u Velikoj Britaniji?
dog-1850465_1920 - Copyright Pixabay

Krađe pasa u Ujedinjenom Kraljevstvu dosegle su najviši nivo u poslednjih sedam godina, a svakog dana ukrade se u proseku osam pasa.

Samo prošle godine vlasnicima je oteto 2.760 pasa, a prema novim podacima taj broj je porastao 16 odsto od 2015. godine.

Najčešće se kradu francuski buldozi, a potom džek rasel terijeri, ali i drugi mali psi poput čivava i mopsa, pokazali su podaci osiguravajuće kuće za ljubimce "Direct Line".

Usled pandemije koronavirusa došlo je do povećanja prodaje štenaca, a procenjuje se da je 3,8 miliona ljudi u tom periodu nabavilo psa. Veća potražnja, logično, dovela je do skoka cene pasa, a francuski buldozi postali su unosan posao kriminalaca. Najviše pasa ukradeno je u Londonu, njih 422.

- Poražavajuće je videti kako broj ukradenih pasa nastavlja da raste širom zemlje - rekla je Medlin Pik, veterinarska tehničarka u "Direct Lineu".

Vlasnicima je savetovala da budu oprezni i da ne ostavljaju svoje ljubimce ispred prodavnica ili u praznom automobilu. Budućim vlasnicima pasa poručila je da traže da vide štene s majkom kako bi se uverili da nije ukradeno.

- Kad je reč o mikročipovanju, bitno je ažurirati podatke za kontakt u slučaju da vaš pas nestane - dodala je.

Pixabay
 

Podsetimo, britanski mediji su krajem prošle godine pisali o tome da će otmica kućnih ljubimaca biti tretirana kao krivično delo u Engleskoj, posebno otkad je porastao broj prijavljenih krađa tokom zatvaranja uzrokovanih pandemijom koronavirusa

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike