Predstavljamo vam najlenju rasu pasa, idealnu za vlasnike koji nemaju previše vremena

21.09.2021

15:05 >> 11:15

0

Neke rase pasa su aktivnije i potrebno im je da provedu mnogo vremena u šetnji i istrčavanju, dok neke druge mogu da preleže gotovo ceo dan

Predstavljamo vam najlenju rasu pasa, idealnu za vlasnike koji nemaju previše vremena
Copyright Pixabay

Kada odlučite da nabavite psa jedno vam ne gine – to krzneno biće ukrašće vam srce, ali i dosta vremena. Stoga budući vlasnici i svi oni koji to žele da postanu treba dobro da razmisle o rasi koju žele da nabave, a da odgovara njihovom stilu života.

Oni koji imaju dosta slobodnog vremena i provode ga aktivno mogu da razmišljaju o pasminama poput haskija, nemačkog ovčara ili labradora. Međutim, budući vlasnici koji žive u manjim prostorima i nemaju previše slobodnog vremena trebalo bi da razmisle o rasi koja nije toliko aktivna.

Pročitajte još

Portali WNEP, “Top Dog Tips”, “I Heart Dogs”, “Cheat Sheet” i “Good Housekeeping” složni su u tome da je buldog najlenja pasmina. Tome u prilog ide podatak da se i engleski i francuski buldog nalaze na popisu slabo aktivnih pasa Američkog kinološkog društva.

Pixabay

Buldog je slabo aktivna pasmina, koja drema kad god uhvati priliku. Međutim, postoji razlog zašto je to tako. Imaju ekstremno kratak, uvučen nos, zbog čega i ne mogu naporno da vežbaju.

Ipak, čak i buldog ponekad uživa u šetnji i igri. U proseku to je 44,31 minut u danu, a to je vreme koje gotovo svako može da izdvoji za svog ljubimca.

Pixabay

Retko laju, ne provociraju druge pse, ali kada osete da je ugrožena njihova porodica, reagovaće i pokušaće da je odbrani. Iako znaju biti tvrdoglavi, zbog mirne naravi preporučuju se i ljudima koji tek ulaze u svet pasa.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike