Zvuči poznato? Ove laži muškarci najčešće izgovaraju ženama

05.11.2022

12:09

0

Autor: Z.A.S.

Neki jednostavno žele da izbegnu svađe i rasprave, a neki, logično, nešto kriju

Zvuči poznato? Ove laži muškarci najčešće izgovaraju ženama
Par u svađi - Copyright Profimedia

Svi znamo da muškarci imaju običaj da lažu, a posebno svojim devojkama i suprugama. Naravno, postoji niz razloga zašto to rade.

Neki jednostavno žele da izbegnu svađe i rasprave, dok drugi to rade jer, logično, nešto kriju.

Verujemo da laganje za vas nije prihvatljiva opcija i ne zna se da li je strašnije kada se dešava u vezi ili u braku, međutim, stručnjaci za odnose tvrde da su mnoge od laži koje muškarci govore svojim partnerkama zapravo bezazlene i da to ne mora nužno da znači da ih ne vole.

Neki smatraju da i žene snose određeni deo krivice, jer imaju brojne zablude i pogrešne slike o idealnom partneru. U takvim situacijama, muškarci pribegavaju lažima jer ne žele da povrede ženu do koje im je stalo.

Zapeo sam u saobraćaju

Kad je reč o verbalnoj komunikaciji, muškarci nisu toliko snalažljivi kao žene. Često im je teško da objasne zašto tačno kasne, čak i ako za to imaju opravdane razloge. Jednostavnije i lakše im je da kažu da su "zapeli u saobraćaju", samo da bi izbegli dalju raspravu i objašnjenja.

Unsplash
 

Krenuo sam

Žene često zovu svoje partnere na zajednička druženja s porodicom ili na neku drugu prigodu kojoj oni zapravo ne žele da prisustvuju, ali to neće otvoreno da priznaju da ih ne bi povredili. Umesto toga će kasniti ili uopšte neće doći, uz izgovor da su dali sve od sebe, a ovu laž koriste kako bi pokazali da su barem pokušali.

Profimedia
 

Oprosti, nisam čuo poziv

Nije se javio na telefon pa će reći da nije čuo poziv, nije imao signal ili da mu je "crkla baterija". Ovo je još jedna od laži koju je većina muškaraca izrekla barem jednom u svom životu. Mnogi ovo rade kada im je potrebno malo samoće ili prostora, ali se plaše da to priznaju partnerki da je ne bi povredili.

Profimedia
 

Nisam punio popio

Ako ovu laž često čujete, onda je moguće da vaš dečko ima problem s alkoholom. Oni koji često piju, ovu laž će koristiti u pokušaju da vas uvere da i dalje imaju sve pod kontrolom. Ukoliko smatrate da mu je potrebna pomoć, razgovarajte sa njim kada bude bio trezan i dajte mu do znanja da ste zabrinuti.

Profimedia
 

Nema problema, u redu sam

Za kraj, ovo je verojatno najčešća laž koju muškarci govore svojim ženama. Oni ne vole da govore o svojim emocijama i prilično su zatvoreni, pa žele da izbegnu dramu i da zaštite svoj muški ponos. Izražavanje emocija im nije jača strana kao ženama, i radije će ih držati u sebi. U takvim situacijama, najbolje je da svom partneru date malo prostora kako bi procesuirao emocije koje ga muče i kako bi imao dovoljno vremena za pronalazak rešenja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike