Pet znakova koji govore da vaša veza nema budućnost: Nekada ljubav, ipak, nije dovoljna

13.09.2022

11:11

0

Autor: Z.A.S.

Ono što, kada smo mlađi, nikako nema smisao, s godinama postaje sve jasnije

Pet znakova koji govore da vaša veza nema budućnost: Nekada ljubav, ipak, nije dovoljna
Raskid veze - Copyright Profimedia

Sigurno ste više puta od starijih, iskusnijih i mudrijih čuli da samo ljubav nije dovoljna. I sigurno ste svaki put pomislili da to nije tačno i da oni nemaju pojma o čemu pričaju. Ipak, s godinama ste shvatili ili ćete tek shvatiti da oni jesu bili u pravu.

Stručnjaci ističu znakove koji su pokazatelj toga da vaša veza nema budućnost, pa čak i onda kada ste sigurni da svog partnera zaista volite.

Ljutnja

Svi se ponekad posvađamo s partnerom i tu nema ništa loše. Ali ako ste, nakon svađe, danima ljuti i ne govorite s partnerom, to je loš znak. Niko ne voli da prizna da je pogrešio, ali to je neophodno da bi veza opstala. Važno je povući se, izviniti se, ostaviti ponos po strani, a ne duriti se danima.

Neprestane svađe

Ako se svađate čak i zbog sitnica, mala je šansa da će veza opstati, ma kakva ljubav bila posredi. Konstantne svađe iscrpljuju i ubijaju i najjaču ljubav.

Profimedia
 

Previše izvinjenja

Ni previše izvinjenja nije dobro, jer ukazuje na nezdravu dinamiku veze. Umesto da “kupujete” mir partnera i da gurate nerazrešene stvari pod tepih, važno je da otvoreno i iskreno razgovarate i po potrebi napravite kompromis.

Pixabay
 

Izbegavanje negativnih emocija

Neprijatne emocije i iskustva sastavni su deo života. Ako vaš partner ne ume da izađe na kraj s njima, to nije dobar znak za vezu. Čak i ako je sada sve uredu, desiće se neka kriza koju on neće umeti da reši. Ako pije ili je agresivan kad se suoči s neprijatnim događajima, razgovarajte s njim i ohrabrite ga da potraži stručnu pomoć.

Profimedia
 

Nema nežnosti

Normalno je da strast s godinama bledi, ali ako vam partner više nije sladak, to nije dobar znak. Svakodnevni znaci privrženosti, poput zagrljaja, maženja i tepanja čuvaju vezu od iskušenja svakodnevice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike