Stručnjak za seks tvrdi: „Masturbacija je temelj svake zdrave veze, dečko i ja to redovno radimo i sviđa nam se tako“

10.09.2022

19:08

0

Autor: D. R.

Samo je važno da oboje povedete računa o jednoj stvari

Stručnjak za seks tvrdi: „Masturbacija je temelj svake zdrave veze, dečko i ja to redovno radimo i sviđa nam se tako“
Žena leži na krevetu - Copyright Pexels

Postoji mnogo stvari koje su toksičnije za uspešan seksualni život od običnog masturbiranja, pa s obzirom na to niko ne bi trebalo da postavlja granice ili čak zabrane na partnerove masturbatorske navika.

Ovu tezu zastupa Nađa Bokodi iz Sidneja, ekspertkinja za partnerske i seksulne odnose i dodaje da i ona sama voli da se samozadovoljava.

Ankete su pokazale da prosečan muškarac masturbira i do sedam puta nedeljno, dok prosečni par ima seksualne odnose samo jednom u tom istom vremenskom periodu.

Ona je zaključila da je masturbacija osnova bilo koje zdrave veze i naglasila da ona i njen dečko u masturbaciji uživaju, i to svako za sebe.

- Ipak, masturbacija ne sme da postane zamena za seks. Ako to radite samo zato da izbegnete seksualni odnos sa partnerom, to je glupo i ostaviće posledice na odnos - dodaje Nađa.

Takođe, istakla je i kako žene ne bi smele nikada ni da pomisle da muškarcima ne treba seks ako ga češće ne iniciraju. U pitanju je nešto potpuno drugo i može imate negativne posledice na vašu vezu.

Naime, kad je sama odlučila da pokrene razgovor o tome sa svojim dečkom, ispostavilo se da je on prestao da pokazuje inicijativu zato što ga je nekoliko puta odbila, što je povredilo njegova osećanja.

Profimedia
 

- Dakle, masturbacija ne bi trebalo da zameniti seks u vezi, ali imajte na umu da ni partner ponekad neće želeti da ulaže energiju u to da se održi vaš seksualni život, tako da rešenja morate potražiti sami. Jedini način na koji ćete otkriti da li se partner "isključio" iz vaše spavaće sobe jeste otvoreni razgovor o tome, a rešenja su često vrlo jednostavna - kaže autorka.

Na primer, ponekad je, dodaje, dovoljno samo postaviti jastuk ispod zadnjice da vas to oboje dovede do eksplozivnijeg orgazma, zaključuje, a prenosi "The Sun".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike