Lekari objašnjavaju može li previše masturbacije da izazove gubitak kose

12.05.2022

20:41

0

OK, sednite i udahnite

Lekari objašnjavaju može li previše masturbacije da izazove gubitak kose
profimedia-0560592106 - Copyright Profimedia

Vrhunski hirurg za transplantaciju kose upozorio je da previše masturbacije može uzrokovati gubitak kose, ali pre nego što se previše uspaničite, rekao je da bi se to stvarno dogodilo samo ako to radite baš non-stop.

Dr Umear Ahmad, iz nagrađivane klinike za transplantaciju kose "Juvida", rekao je da su ga muškarci često pitali hoće li ih masturbacija dovesti do ćelavosti.

Doktor je objasnio da, iako je vitamin A (koji se nalazi u spermi) važan za gubitak kose, muškarac bi trebalo non-stop da masturbira da bi video bilo kakvu primetnu razliku. Ako masturbirate toliko često, onda vaš problem nije kosa, napominje on.

- Morali biste da imate prilično ozbiljan nedostatak vitamina A da bi vam kosa počela značajno opadati. Teoretski, ako previše masturbirate, kosa bi mogla da počne da opada, ali zapravo to neće imati stvarnog efekta na gubitak kose - kaže on.

Ako ste zabrinuti za nivo vitamina A, dr Ahmad preporučuje prelazak na zdravu ishranu bogatu vitaminima i mineralima. Pojasnio je i da se mogu uzimati posebni dodaci ishrani, ali da oni ne bi trebalo da budu neophodni ako se držite spomenute zdrave ishrane.

Dodaje da postoje dodaci ishrani koji pomažu.

- Ako imate zdravu i uravnoteženu ishranu, verovatno ne morate ići tim putem, ali ako jedete hranu "za poneti" dva puta dnevno, to bi moglo biti nešto o čemu treba razmisliti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike