Muškarci koji kuvaju i čiste ženama su najprivlačniji

23.05.2022

15:59

0

I deca imaju koristi od primera svojih očeva

Muškarci koji kuvaju i čiste ženama su najprivlačniji
Par kuva - Copyright Profimedia

Naučnici su otkrili da su muškarci koji su uključeni u kućne poslove privlačniji ženama.

Zahvaljujući grupi sociologa moguće je objasniti zašto muškarci deluju šarmantnije kad mašu metlom. U svojoj analizi podataka, otkrili su da muškarce koji obavljaju kućne poslove žene identifikuju kao privlačnije i poželjnije. 

I nisu jedini koji tako misle. Njihova otkrića potkrepljuje istraživanje koje je istaklo da su parovi koji ravnopravno dele kućne poslove zadovoljniji svim aspektima braka.

Profimedia
 

Drugi stručnjaci su potvrdili ovaj zaključak sopstvenim istraživanjima, poput psihologa dr Gotmana, koji se specijalizovao u područjima poput veza i brakova. Istraživanja su ga navela da veruje da žene, podjednako učestvovanje svojih muževa u kućnim poslovima, identifikuju kao znak ljubavi, što ih čini privlačnijima.

Analiza takođe odbacuje stereotipnu ideju da muškarce možemo da smatramo manje muževnima ako redovno preuzimaju odgovornost za svakodnevne obaveze u porodici i domaćinstvu, poput brige o deci, kuvanju ili brisanju podova. Stvarnost situacije je sasvim suprotna, jer im to može pomoći da izgledaju poželjnije i privlačnije, pa čak i da ojača njihove odnose sa partnerkama.

Profimedia
 

Štaviše, deca također imaju koristi od primera svojih očeva. Podaci su takođe pokazali da se deca u školi, koja rade kućne poslove zajedno s očevima, bolje slažu sa svojim vršnjacima i razvijaju više prijateljstava od one dece koja to ne rade. Osim toga, manja je verovatnoća da neće poslušati svoje učitelje, da će se loše ponašati, da će biti depresivni ili asocijalni. Šta zaključiti osim da ravnopravno učestvovanje u kućnim poslovima zaista doprinosi svim članovima porodice. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike