Reč stručnjaka: Pet razloga zbog kojih vam dnevna soba izgleda neurednije nego što jeste

30.05.2021

16:20 >> 18:33

0

Autor: K. Obradović

Stručnjaci za prodaju nekretnina otkrili su neke pametne trikove koji će pomalo neurednu dnevnu sobi učiniti urednijom

Reč stručnjaka: Pet razloga zbog kojih vam dnevna soba izgleda neurednije nego što jeste
Intexure Architects

Postoji više razloga zbog kojih vaša dnevna soba može da izgleda izgleda prenatrpano. Možda ste odabrali preveliki nameštaj za veličinu dnevne sobe ili nema dovoljno svetla…

Ipak, dobra vest je da možete prilično lako da “popraviti” neuredan izgled. A neke pametne trikove otkrili su stručnjaci za prodaju nekretnina.

Evo na šta treba da obratite pažnju:

Nameštaj je preveliki

Ako je nameštaj preveliki za veličinu dnevne sobe, onda ona može da izgleda prenatrpano. Beatris de Jong preporučuje da ga smestite u zadnjem delu prostorije kako ne bi zaklanjao pogled prema ostalim predmetima.

Nema dovoljno svetla

Svetle, otvorene prostore prirodno povezujemo s urednošću i čistoćom. Ako je dnevna soba pretamna, počeće da se oseća više poput vlažnog i skučenog podruma, a manje poput prostorije za prijatan boravak. De Jong savetuje da ne zaklanjate nijedan prozor nameštajem kako biste dobili što više sunčeve svetlosti, a ako nemate dovoljno prozora onda ubacite veštačku svetlost.

Koristite previše boja

Ako ne volite jednobojni izgled, to je u redu. Međutim i dalje je važno da ne preterate jer previše boja može preplaviti oko i učiniti da prostorija izgleda haotično i neuredno. Marlen Fao preporučuje uređenje s najviše tri boje. Predlaže da odaberete dve glavne boje i treću nijansu za dodatke.

Pixabay

Imate mnogo stvari

Verovatno ste se navikli na svoju okolinu, tako da možda ne primećujete tu hrpu časopisa na stočiću, ali gosti definitivno hoće. Kristofer Totar kaže da 75 odsto ravnih površina poput stolova može biti puno, što znači da bi verovatno trebalo da uklonite neke sveće ili knjige iz dnevne sobe. Ako imate decu ili hobi s puno stvari, kupite kutije za odlaganje. Možete ih čak uklopiti u dizajn prostora.

Dodaci za kućne ljubimce kvare utisak

Kreveti za kućne ljubimce i igračke za žvakanje, koje su razbacane svuda u dnevnoj sobi, mogu učiniti da prostorija izgleda neuredno, pa je najbolje da ove predmete držite van, posebno ako imate goste kod kuće ili želite da prodate svoj dom, savetuje Žerard Splendore, a piše Apartment Therapy.

Profimedia

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi