Ako želite da vam deca postanu milijarderi, dajte im jedno od ovih imena

21.09.2022

15:15

0

Autor: Z. A.

Sva imena su internacionalna, pa se uz minimalne izmene može napraviti i srpska verzija

Ako želite da vam deca postanu milijarderi, dajte im jedno od ovih imena
profimedia-0138458658 - Copyright Profimedia

I to je poznato - postoje imena kojima možete da predodredite ekonomsku sudbinu svojih potomaka.


Kako prenosi The Sun, tim istraživača analizirao je Sunday Times listu najbogatijih ljudi kako bi pronašli imena koja se povezuju s velikim bogatstvom.
Iako je spisak objavljen sa imenima koja se daju u zemljama engleskog govornog područja, svako od njih je zapravo internacionalno, pa vrlo lako možemo da napravimo, uz minimalne promene, i srpsku verziju ovih imena.

Rezultati su pokazali da je dečake najbolje nazvati David ili Aleks.
David nije baš najčešće ime kod nas, opet, nije mu potrebna modifikacija, dok je o raširenosti imena Aleksandar nepotrebno trošiti reči.

Džon je sledeće ime na listi, a naš parnjak tom imenu bi bio Jovan ili Ivan. Džejms, što bi kod nas možda najbliže bilo starinskom imenu Jakov ili Jamezdin, dok je Mark naš Marko s jednim samoglasnikom više.

Profimedia
 

Nećete pogrešiti ni ako se odlučite za neko od sledećih imena – Vilijam (Bil), Robert (Bobi) i Mihael - dok su prva dva su retka kod nas, Mihajlo je već dobro poznato, a od Roberta preko Bobija možemo da stignemo i do Bogdana ili možda Boška. 

Ako ste roditelji devojčice i želite joj blistavu budućnost, najbolje bi bilo da je nazovete Elizabeta ili Jasmina, s obzirom da se Elizabet i Džasmin najbolje kotiraju na Sunday Times listi.

Pixabay
 

Sofija je još jedno od imena koje dobro pasuje našem podneblju. Ostala imena koja se pojavljuju na listi možda nisu baš česta kao Marija, Milica i Jelena, ali ako se odlučite da svoju ćerku nazovete Leona, Zara, Izabela ili Rahela, možda joj upravo tom hrabrom odlukom doprinesete da kasnije u životu postane milionerka

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike