Ime koje date detetu otkriva kakav ste tip ličnosti: Prilikom odabira, na jednu stvar posebno morate da pazite

20.04.2022

20:38

0

Ne želite da se vašem detetu sutra podsmevaju u školi, zar ne?

Ime koje date detetu otkriva kakav ste tip ličnosti: Prilikom odabira, na jednu stvar posebno morate da pazite
beba imena - Copyright Pixabay

Dete je najveći blagoslov koji neko može da poželi i kruna ljubavi. Kada budući roditelji saznaju da stiže beba, jedna od prvih stvari koje urade jeste da počnu da razmišljaju o imenima.

To nije ni najmanje lak "zadatak", a mnogi naprave i čitave spiskove, a vremenom sa njih eliminišu većinu opcija.

Međutim, kada birate ime za dete, nesvesno otkrivate o sebi mnogo više nego što mislite. Možda čak i ono što ni ne želite da drugi znaju.

Možda vam ne zvuči logično, ali jeste tako. Evo šta ime koje odaberete za svoje dete govori o vama.

Imena poznatih ličnosti
Roditelji se sve više i sve češće odlučuju za imena likova iz omiljenih serija, pa čak su sve češća imena koja nose poznate ličnosti. Okolina najčešće smatra da su roditelji, koji bebama daju takva imena, zapravo željni pažnje.

Profimedia
 

Čest je slučaj da su oni sami delili ime s mnogo drugih, pa im se to nije svidelo.

Starinska imena
Ovakve roditelje smatraju konzervativnim. To, međutim, ne mora da bude u lošoj konotaciji. Obzirom na invaziju čudnih imena, nije loše prisetiti se onih starih lepih.

Pixabay
 

Jedinstveno ime
Roditelji nekada imaju potrebu da izmisle potpuno novo ime, pa nekada već postojeće prilagode tako što izmene poneko slovo. Prilikom "kreiranja" imena treba da budete vrlo oprezni, jer ne biste voleli da vaše dete u školi proglase čudnim i da ga, zbog toga, ismevaju.

Profimedia
 

Porodična imena
Oni roditelji koji biraju da svojoj deci daju imena članova porodice, smatraju najsentimentalnijima. Ukoliko se odlučujete za ovu opciju, pripazite i na zvučnost imena, jer većina ljudi, koje će vaša deca susretati, tokom života, neće znati priču koja iza tog imena i stoji.

Unsplash
 

Uniseks imena
Ovakva imena su čest izbor jer podjednako dobro pristaju i muškoj i ženskoj deci. Oni roditelji koji deci daju ovakva imena, najčešće su u svom poslu izuzetno uspešni. Takođe se smatra i da će, zbog deklarativnog smisla koji uniseks imena imaju, i sama deca sutra biti uspešna na poslovnom planu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike