Zaledite deterdžent za sudove i uštedite vreme i živce kad sledeći put odlučite da oribate rernu (VIDEO)

12.08.2022

13:12

0

Autor: D. R.

Zaleđeni deterdžent i još poneki trik za blistavu rernu će vam konačno olakšati život

Zaledite deterdžent za sudove i uštedite vreme i živce kad sledeći put odlučite da oribate rernu (VIDEO)
Genialne - Copyright Printscreen/YouTube, Genialne

Kada odvojimo vreme za sređivanje svoje kuhinje, znamo da nam je čišćenje rerne jedan od najomraženijih zadataka. Nagoreli ostaci hrane i masnoće savršeno oblažu rešetku, tepsije i zidove rerne. Naročito kada pomislimo na ribanje rešetke, ono ume da bude izuzetno zamorno.

Grubo ribanje može oštetiti delove pećnice. Često su tepsije i rešetke fabrički premazani specijalnim bojama koje smanjuju lepljenje. Trljanje sunđerom ili žičanom četkom može ih izgrebati i oslabiti njihovu funkciju. Zato je ovaj trik sa tečnošću za pranje sudova neprocenjiv!

Samo uzmite silikonski kalup za led i sipajte u njega deterdžent, zatim stavite kalup u zamrzivač preko noći. Tečnost za pranje sudova mora da se zamrzne da bi zadržala oblik kocke. 

Kada prethodno zamrznuta tečnost počne da se polako rastvara, ona efikasno uklanja masnoću i osušene ostatke hrane i sve to bez nepotrebnog ribanja i upotrebe sunđera ili žičanih četkica.

Kocke od deterdženta će se uspešno nositi sa prljavštinom na svim površinama i na kraju samo sve obrišite mokrom krpom kako biste temeljno isperali tečnost iz rerne.

Rešetku je najbolje da isperete pod tušem u kadi. Pranje rešetke za rernu je neprijatno zbog njene veličine, jer ako to činite u sudoperi često se završava omanjom poplavom u kuhinji. Zbog toga je pranje bolje premestiti u kupatilo, mnogo je više prostora u kadi ili tuš kadi.

Isecite sunđer kao što je prikazano u videu iznad, jer će vam tako biti neuporedivo lakše pranje rešetke. Tako isečeni sunđer će doći do najmanjih uglova rešetke i očistiti je sa svih strana, bez besomučnog ribanja, uz kocku deterdženta, sva prljavština će se skinuti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike