Jedna namirnica koju svi imamo kod kuće sprečiće gomilanje leda u frižideru: Za ovaj trik verovatno niste znali, a spasiće vas svih muka

27.07.2022

13:29

0

Autor: D. R.

Gomilanje leda u frižideru je prošlost

Jedna namirnica koju svi imamo kod kuće sprečiće gomilanje leda u frižideru: Za ovaj trik verovatno niste znali, a spasiće vas svih muka
profimedia-0572874990 - Copyright Profimedia

Hladan vazduh neprekidno cirkuliše unutar zamrzivača. Ukoliko topao ili vlažan vazduh dospe u zamrzivač, na mestu njegovog kontakta s hladnim vazduhom stvara se sloj leda.

Čišćenje frižidera zna da bude veoma naporno i zahteva, ako to radite kako treba, dosta vremena. Pogotovo kada dođete do friza. 

Postupak je uglavnom isti - isključite frižider iz struje i postavite lavore sa toplom vodom ne bi li se led iz friza što pre otopio.

Kako se više ne biste mučili i kako ne bi imali problema sa ledom, potrebno je da znate jednostavan i mali trik kojim ćete sprečiti njegovo nastajanje, barem u tolikoj meri. 

Uz ovaj genijalan trik moći ćete da zauvek sprečite stvaranje leda u vašem zamrzivaču. Sve što treba da uradite jeste da zidove, fioke i komoru vašeg frižidera premažete uljem. Na ovaj način dobićete klizavu površinu po kojoj led neće moći uopšte da se formira.

Dodatni savet: odvojite hranu za bolji protok vazduha

Profimedia
 

I frižider mora da diše. Ovo znači da treba da napravite dovoljno prostora unutar frižidera za dobar protok vazduha. Slažite namirnice i hranu tako da između njih ima dovoljno prostora. Namirnice ne bi trebalo da dodiruju zadnji zid frižidera, jer to utiče negativno na protok vazduha prema dole i može da dovede do gomilanja leda na dnu.

Takođe, proverite da otvori za ventilaciju nisu blokirani.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike