Dva cveta zbog kojih će vam svi zavideti: Tako jednostavni, a tako elegantni, privući će pažnju svakoga ko ih bude ugledao

07.07.2022

16:28

0

Autor: Z.A.S.

Vrlo su jednostavni za održavanje i negu

Dva cveta zbog kojih će vam svi zavideti: Tako jednostavni, a tako elegantni, privući će pažnju svakoga ko ih bude ugledao
Crnooka Suzana - Copyright Profimedia

Leto je pravo vreme da naše balkone i dvorišta preplavi cveće najlepšeg izgleda, mirisa i boja. Opcija je mnogo, međutim, neke će vam se dopasti više, a neke manje.

Međutim, ova dva cveta će ubedljivo privući pažnju svakome ko bude pogledao u njihovom pravcu i nema osobe koja vas za njih neće pitati.

Crnooka suzana

Njeno središte je tamnosmeđe, a latice su zlatne. Crnooka suzana je izdržljiva biljka koja brzo raste, može da se nosi sa različitim vremenskim uslovima i vrlo je jednostavna za negu. Vole je leptiri, pčele i bumbari, a većina sorti najbolje raste na punoj sunčevoj svetlosti. Neke sorte su višegodišnje, ali ima i jednogodišnjih i dvogodišnjih.

Naučno ime: Rudbeckia gloriosa.

Profimedia
 

Letnje margarete

Njene latice su bele i rastu oko žute sredine, a mogu da narastu do tri stope. Lake su za negu i uzgoj, a najbolje će vam uspeti ako ih zasadite na mestima sa puno sunčeve svetlosti i zemljom koja dobro drenira. Letnje margarete su višegodišnje biljke i možete da ih zasadite kao seme u proleće ili jesen. Njihov izgled je klasičan i jednostavan, a lepo izgledaju i kao rezano cveće.

Naučno ime: Leucanthemum x superbum.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike