Trik za savršeno sređenu sobu u samo pet minuta (VIDEO)

25.05.2022

14:48

0

San svake domaćice

Trik za savršeno sređenu sobu u samo pet minuta (VIDEO)
mahmoud-azmy-8ccOqbNdp1A-unsplash - Copyright Unsplash

Karolina Solomon, stručnjakinja za čišćenje, sa svojim pratiocima redovno deli korisne savete u vezi sa ne tako zabavnim obavezama oko sređivanja kuće.

Ona prikazuje razne praktične tehnike dovođenja kuće u red, a ovog puta je namestila tajmer na pet minuta i počela da čisti sobu. Nakon pet minuta soba je bila savršeno uredna.

Često nemate vremena za generalno sređivanje doma, ali ako vam se iznenada najave gosti, ili ga želite samo očuvati čištim, a bez prevelikog napora, možete se baciti u petominutno pospremanje i videćete ogromnu razliku.

Profimedia
 

Prema stručnjakinji za čišćenje i uklanjanje nereda, uz nekoliko trikova možete imati pospremljenu sobu u par minuta. 

- Preporučujem da postavite merač vremena na pet minuta kako biste znali kada treba da stanete - predlaže ona.

Najpre, kako bi stvari protekle bez bespotrebnog zastajkivanja, Karolina drži sve krpice i sredstva za čišćenje koje bi joj mogle koristiti zajedno u kovčegu, što je spašava i štedi joj vreme koje može izgubiti tražeći odgovarajuće proizvode.

U videu se zatim rešava svega što ne pripada prostoriji - to mogu biti prazne činijice, odeća koju ste skinuli i pobacili po sobi, ili predmeti poput knjiga i sličnih stvari, a koje pripadaju drugim prostorijama.

Doterani jastuci i ćebad takođe su važni.

Unsplash
 

- Ovo je vrlo jednostavan način da vam dom izgleda uredno i čisto - objasnila je Karolina. Zatim obratite pažnju na sva izrazito vidljiva prljava područja.

Bilo koji komadić hrane ili prstenove od čaša na vašem stolu dovoljno je obrisati i neće vam biti potrebno previše vremena za to. Ako se u vašoj sobi nalazi televizor, nemojte da zaboravite da obrišete prašinu i na njemu, budući da su TV i sto žarište prostorije, a očigledno je kada postanu previše prašnjavi.

- Ako imate vremena i energije, brzo usisajte sobu - savetuje Karolina, ali pritom predlaže da se usredite na sredinu sobe koja skuplja najviše prljavštine; nema potrebe zalaziti u ćoškove ili premeštati nameštaj, sačuvajte to za onda kada imate više vremena.

Nakon svih primenjenih trikova njena dnevna soba izgledala je osetno čistije i urednije, i to za samo pet minuta.

- Ovo je sjajan način da očuvate svoj prostor - rekla je.

Njenim pratiocima su se svideli ovi praktični saveti.

- Hvala na ovoj sjajnoj ideji - rekao je od njih.

- Obično se satima zakopam u sobu i iscrpljen sam. Pokušaću ovo - konstatovao je drugi, dok je neko komentisao kako mu je i tih pet minuta kao pet sati najvećih muka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike