Nov izgled vašeg doma: Uz pomoć ovih trikova preuredite svaku prostoriju za manje od sat vremena

06.04.2022

06:53

0

Napravite potpuno drugu priču od trenutnog izgleda vašeg doma i to bez mnogo napora

Nov izgled vašeg doma: Uz pomoć ovih trikova preuredite svaku prostoriju za manje od sat vremena
mindy-jacobs-hAh4Unn50gk-unsplash - Copyright Unsplash

Sređivanje, premeštanje, generalno promena izgleda svog doma je nešto čemu se uvek radujemo, javi se ushićenje, ali najčešće od toga odustajemo jer mislimo da je pred nama veliki i naporan posao.

Ipak, to ne mora uvek da bude slučaj.

Uz pomoć nekoliko pametnih trikova i bez previše muke, od svake prostorije za manje od sat vremena možete napraviti da izgleda potpuno drugačije.

Dizajnerka enterijera, Kan Hadžis, tvrdi kako izgled bilo koje prostorije u našem domu možemo potpuno da promenimo, a sve zahvaljujući nekoliko trikova za koje nam ne treba ni puno potrošenog novca, a ni vremena.

Bilo da se radi o osveženju postojećeg životnog prostora ili uređivanju onog potpuno novog, ovo su najbolji saveti koji će vas dovesti do sjajnih rezultata.

Podignite vaše zavese

Kada karnišu za zavese postavite nešto više nego ranije, to može pomoći da stvorite iluziju sobe sa mnogo većim prozorima i višim zidovima - tvrdi Kan, ističući da ćete ovako vašu sobu automatski učiniti prostranijom.

Pixabay
 

Dizajnerka savetuje da izbegavate zavese sa šarenim motivima, jer one sobu čine manjom.

Dodajte tepih

Tepih može pomoći da soba izgleda upotpunjeno i prostrano.

- Trik za stvaranje iluzije veće prostorije je da u nju ubacite tepih i to tako da polovina njega viri ispod kreveta - tvrdi ona.

Ovaj trik možete isprobati i sa drugim komadima nameštaja, stavljajući samo prednje ili zadnje noge na tepih.

Pomerite nameštaj

Da li komadi vašeg nameštaja stoje na istom mestu kao kada ste ih doneli prvog dana? Umesto da kupujete drugi nameštaj, pokušajte da improvizujete sa starim, savetuje dizajnerka.

- Ne mora svaki komad nameštaja biti smešten uz zid ili ispod prozora. Razmotrite funkciju svakog komada i dajte prednost onim većim i potrebnijim. Zatim eksperimentišite sa uglovima - poručuje Kan.

Počastite se velikim ogledalom

- Velika ogledala predstavljaju sjajne fokusne tačke i savršena su za brzo preuređivanje prostorije. Za razliku od ostalih zidnih dekoracija, kada je reč o ogledalu ne morate trošiti sate razmišljajući hoće li se slagati ako sutra odlučite da promenite boju zida ili zavesa - tvrdi ona.

Unsplash
 

Velika ogledala sjajno izgledaju u svakom prostoru i najbolje ih je okačiti na sredinu zida.

- Naročito su efikasna u manjim prostorijama jer stvaraju efekat dubine, te malu sobu čine manje skučenom - dodaje dizajnerka.

Ne zaboravite abažur

Abažuri u potpunosti mogu promeniti estetiku prostorije i diktirati količinu svetlosti koju ona dobija.

- Ako ne želite da kupujete novi, možete izraditi šablone na onom koji već imate ili dodati nalepnice na njegovu površinu - kaže Kan i ističe kako je bitno da odaberete LED ili CFL sijalice koje se neće rastopiti ili zagrejati kao ostali materijal.

Razveselite svoj ormar

Iako je menjanje ormara velik i skup posao, uvek postoji opcija da ga brzo "obučete" u novo ruho, a to vrlo lako možete učiniti ako promenite ili prefarbate, recimo, njegove ručke.

- Možete uzeti nove ručke ili prefarbati one postojeće u neku boju po vašem izboru - savetuje dizajnerka.

Začinite prostoriju klupicom

Klupica na kraju kreveta u spavaćoj sobi ili dodavanje klupice u dnevni boravak značajno može promeniti izgled jedne prostorije.

Unsplash
 

- Ništa ne menja izgled prostorije kao klupa. Ona je komad koji može dodati dimenziju svakoj sobi. Dolaze u različitim teksturama i oblicima, pa tako, na primer, onom pletenom možete dočarati prirodne, zemljane tonove u svojoj prostoriji - zaključuje Kan.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike