Koliko često treba da peremo peškire koje koristimo za brisanje tela, a koliko često one za brisanje ruku? Brojke će vas iznenaditi (VIDEO)

25.04.2022

18:40

0

Liz Amaja iz Australije je dala odgovor na ovo pitanje, u jednom od svojih videa, a stručnjaci su se složili sa njom

Koliko često treba da peremo peškire koje koristimo za brisanje tela, a koliko često one za brisanje ruku? Brojke će vas iznenaditi (VIDEO)
Peškiri - Copyright Pixabay

Večita polemika se vodi u vezi sa pranjem veša, ali i posteljine i peškira. I stalno se vode rasprave koliko često bi to, zapravo, trebalo da se radi.

Liz Amaja iz Australije, na svom Instagram profilu često objavljuje videe u kojima daje razne savete u vezi sa kućnim poslovima.

Ovoga puta je objasnila koliko često je potrebno prati peškire i prostirke iz kupatila, a mnogi su ostali šokirani onim što su videli.

Naime, objasnila je da je peškire neophodno oprati nakon svake treće upotrebe.

- Peškiri apsorbuju mnogo vode i satima ostaju vlažni, a to je savršeno za razvijanje neželjenih klica - rekla je ona.

Peškire koje koristimo za brisanje ruku bi, objasnila je Amaja u videu, trebalo da peremo svakodnevno, dok je prostirke potrebno prati dva puta dnevno.

- Peškire koje koristite za brisanje ruku, treba da sušite na vazduhu i operete nakon svake upotrebe - kaže.

Njene savete preporučuje čak i Institut za čišćenje koji je takođe predložio pranje peškira nakon tri upotrebe. Ukoliko se svakodnevno tuširate, peškire treba da perete dva puta nedeljno da biste uklonili nakupljene klice.

Neophodno je da redovno perete i kuhinjske krpe, peškire koje čuvate u kupatilu, kao i peškire koje koristite u teretani.

Prostirke u kupatilu bi, smatraju stručnjaci, trebalo da zamenite na svake dve godine, dok je, tvrde oni, peškire trebalo da zamenite na svakih godinu dana do tri.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike