Svi greše kad dodaju beli luk u jelo: Primenite jedno zlatno pravilo i postanite najbolja kuvarica na svetu

18.10.2021

14:50

0

Najbolje kuvarice dodaju beli luk u jelo samo na ovaj način

Svi greše kad dodaju beli luk u jelo: Primenite jedno zlatno pravilo i postanite najbolja kuvarica na svetu
Unsplash

Mali trikovi čine razliku između vrhunskih kuvarica i onih osrednjih, a vi budite najbolja na svetu. 

Kako seckate, pržite, mešate - to može biti baš onaj "tajni" razlog što uradite sve kako piše u receptu a jelo ne bude onakvo kakvo ste očekivali.

Veliku grešku prave mnogi kad pripremaju obroke sa belim lukom, ponekad i zato što nema preciznog uputstva u samom kuvaru koji koriste. 

Nećemo ni da spominjemo milione recepata po internetu, od kojih su mnogi prave "žrtve" nesrećnih grešaka u prevodu.

Kad pripremate jela sa belim lukom, glavno pravilo je dodati ga pred kraj kuvanja. Prženje belog luka na samom početku pripreme "rezervisano" je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni.

Unsplash
 

Nipošto ga nemojte spuštati u vrelo ulje jer će beli luk izgoreti munjevitom brzinom. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško svarljiv.

Naročito budite oprezni ako kuvate jelo u posudi sa debelim dnom. U njoj se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa zato sklonite šerpu sa ringle čim beli luk dobije bledozlatnu boju.

U većinu jela, ipak, ovaj dragoceni začin - jak, prirodni antibiotik i pomoćnik za mršavljenje -  dodajte pred sam kraj pripreme i nemojte dugo kuvati jelo posle toga, piše "Lepa i srećna".

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.