Recept dana: Puslice punjene čokoladom oduševiće i vašu baku
Osvoljiće vas na prvi zalogaj
Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode. Odlični su uz kafu, čaj kada želite da se opustite i uživate.
Sastojci:
- 120 g šećera u prahu
- 3 belanca
- 1 kašika sirćeta
- 1 puna kašika gustina
- 1 kšičica ekstrata vanile
- oko 18 velikih suzica od čokolade s bademima (po želji) ili obične čokolade s bademom
Priprema
1. Umutite belanca u meki šne pa postepeno dodajte šećer u prahu stalno muteći (ako koristite kristal šećer, mutiti dok se šećer ne otopi a šne ne postane gust). Dodajte kašiku sirćeta, tečnu vanilu i gustin i sve umutite u gustu smesu.
2. Postavite papir za pečenje na pleh u kome ćete sušiti puslice. Staviti suzice ili komadiće čokolade s bademom.
3. Kuvarski špric napunite smesom od belanaca i svuda oko čokolade stavite šne, kao kad pravite puslice, i tako dok imate materijala.
4. Rernu uključite na 120 stepeni i sušite puslice sat vremena. Isključite rernu i ostavite ih da se u njoj ohlade.
5. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj kutiji na hladnom.
Bon appetit!
napravite i ovo
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari