Recept dana: Bolonjeze sa ćuftama, malo drugačiji i brz ručak

28.07.2021

08:08 >> 08:10

0

Autor: D. R.

Dobro poznato jelo koje mnogi obožavaju

Recept dana: Bolonjeze sa ćuftama, malo drugačiji i brz ručak
Pixabay

Italijani obožavaju testeninu, a ova kombinacija je jedan od razloga. Ovo je jedan odličan recept, špagete i paradajz sos su oduvek super kombinacija, a kada se tome dodaju ćufte nastane jedan savršeni obrok.

Ćufte mogu da se pripremaju na razne načine, a ako su vam dosadile klasične, pred vama je interesentn predlog za današnji ručak.

Sastojci:

  • 400g špageta
  • 300g pelat paradajza
  • 300g mlevene junetine
  • 100g parmezana
  • 100g prezli
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika seckani listova bosiljka
  • so po potrebi
  • biber po potrebi

Priprema:

Za ćufte pomešajte mlevenu junetinu, parmezan, prezle, iseckan peršun i pola čena sitno iseckanog belog luka. Začinite solju i biberom, sve dobro promešajte i rukama oblikujte ćufte.

Pažljivo uvaljajte ćufte u belo brašno, skinite ostatak brašna i pržite ih na dve kašike maslinovog ulja dok ne porumene. Sklonite s vatre.

U velikom tiganju zagrejte prostalo maslinovo ulje i pola čena belog luka. Izvadite beli luk iz tiganja, dodajte paradajz pelat i kuvajte pet minuta na tihoj vatri. Začinite solju i biberom po ukusu, dodajte ćufte, kuvajte još nekoliko minuta i sklonite s vatre.

Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri, a kad provri, dodajte so i skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocedite testeninu, pomešajte je sa ćuftama i servirajte. Ukrasite jelo iseckanim svežim peršunom, rendanim parmezanom i listovima svežeg bosiljka.

Bon appetit!

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti