Recept dana: Krompir iz rerne posut tajnim sastojkom - najhrskaviji posni slavski prilog

16.12.2022

07:04

0

Autor: Z. A.

Ovakav pečeni krompir skoro niste probali

Recept dana: Krompir iz rerne posut tajnim sastojkom - najhrskaviji posni slavski prilog
Copyright Profimedia

Krompir je širom sveta jedna od najpopularnijih namirnica i kako god da ga spremite, uvek je ukusan.

Budući da je sezona posnih slava, možete da spremite krompir kao prilog uz ribu, ali i uz bilo koje meso za praznike.

Sa ovim receptom nema greške jer će biti izuzetno hrskav i to zahvaljujući palenti.

Ne zahteva preterano kulinarsko iskustvo, samo treba da ga isečete i začinite, ispecite ga i eto odličnog priloga uz ribu ili meso. Ovo je krompir delikates.

Ovaj krompir među svim ostalim posnim đakonijama biće dobar uvod u najbolje posne kolače.

Profimedia
Pečeni krompir

Vreme pripreme:

  • oko 60 minuta

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2-3 kašike palente
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 grančica svežeg ruzmarina
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 2 kašike susama
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Krompir oljuštite i isecite po želji.

2. Sipajte vodu u šerpu i stavite da proključa, pa dodajte kašičicu soli i sode bikarbone. Zatim ubacite krompir i kuvajte 15 minuta. Procedite krompir i ostavite da se prohladi u cediljci pet minuta.

3. Stavite krompir u činiju, pospite ga uljem, palentom, belim lukom u prahu, slatkom paprikom, ruzmarinom... susamom - začinima po želji. Dobro promešajte da se svi sastojci prožmu s krompirom.

4. Izručite krompir na pleh obložen pek-papirom, još malo nauljite i pospite susamom i pecite u rerni oko 45 minuta na 200 stepeni - dok fino ne porumeni.

Profimedia
Pećeni krompir

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike