Recept dana: Posne korpice s tunjevinom mogu biti vaš adut za predjelo na Svetog Nikolu

08.12.2022

07:51

0

Autor: Z. A.

Svi će vam tražiti recepturu

Recept dana: Posne korpice s tunjevinom mogu biti vaš adut za predjelo na Svetog Nikolu
Korpice s tunom - Copyright Printscreen: Готовим с Оксаной Пашко

Ukoliko još ne znate šta biste da pripremite kao predjelo za Svetog Nikolu ili vam iznenada dolaze gosti, posne korpice sa tunjevinom i posnom fetom biće pun pogodak.

Prave se lako i od svega par sastojaka koje možete da prilagođavate količini gostiju.

A možete da napravite i mrsnu varijantu, a unutur korpice možete da sipate salatu ili paštetu po želji.

Za Svetog Nikolu možete da pripremite razna posna jela, a mi vas samo inspirišemo na vreme.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 120 g tunjevine 
  • 100 g posne fete 
  • 10 posnih korpica 
  • peršun 
  • paprika 

Za korpice:

  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • kalup za projice ili modlice za korpice

Priprema:

1. Pomešajte brašno sa kašičicom soli, praškom za pecivo, kiselom vodom i uljem. Umesite glatko testo. Oklagijom razvucite testo okruglog oblika, debljine 3 mm, a zatim čašom vadite krugove.

2. Okrenite kalup za projice naopačke i postavite testo preko kalupa. Takođe, možete da g stavite u kalup i prstima oblikujete. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.

3. Tunjevinu procedite i usitnite. Zatim dodajte feta sir i dobro sjedinite sastojke da dobijete glatku smesu. SIpajte u korpice i dekorišite peršunom i paprikom koje ste prethodno iseckali.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike