Recept dana: Torta sa piškotama i malinama - pravo letnje i kremasto osveženje, za čiju pripremu vam rerna uopšte nije potrebna (VIDEO)

18.08.2022

05:46

0

Autor: Z.A.S.

Izgledaće kao da ste je upravo kupili u poslastičarnici

Recept dana: Torta sa piškotama i malinama - pravo letnje i kremasto osveženje, za čiju pripremu vam rerna uopšte nije potrebna (VIDEO)
Torta - Copyright Printscreen/YouTube/Cookrate - Cakes

Tokom toplih letnjih dana, voćne torte i kolači su pravo osveženje. Evo priliku da isprobate jednu sa malinama, a verujemo da će vas njen ukus osvojiti već na prvi zalogaj.

Jedna od prednosti ove torte jeste što nema pečenja, što znači da ćete izbeći korišćenje rerne, odnosno dodatan izvor toplote.

Takođe, nije potrebno ni mnogo vremena za pripremu, a čak i tako će izgledati kao da ste je upravo kupili u poslastičarnici.

Sastojci:

- 300 g piškota
- 200 ml mleka

Za fil:

- 400 g maskarponea
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica arome vanile
- 600 ml slatke pavlake
- 250 g malina
- 30 g šećera

Pixabay
 

Za dekoraciju:

- 80 g malina
- 50 g jagoda
- 50 g trešanja
- listići mente

Pixabay
 

Priprema:

Dno i ivice kalupa sa obručem obložite piškotama koje ste prethodno umočili u mleko. Zatim, umutite slatku pavlaku, a u drugoj posudi umutite maskarpone, šećer u prahu i aromu vanile. Sjedinite obe smese i podelite ih na dva jednaka dela.

U jedan deo dodajte prepržene maline sa šećerom. Preko piškota stavite prvo beli fil, a zatim fil od malina. Stavite tortu u frižider na sat vremena, a kada se bude ohladila, ukrasite je voćem.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike