Ograničena serija luksuznog automobila: Predstavljen „mercedes-majbah S680“ koji je dizajnirao kreativni direktor Luj Vitona (FOTO)

06.04.2022

14:53

0

Mercedes-Majbah Es-klase koji je dizajnirao nedavno preminuli modni dizajner Verdžil Ablo, ugledao svetlost dana

Ograničena serija luksuznog automobila: Predstavljen „mercedes-majbah S680“ koji je dizajnirao kreativni direktor Luj Vitona (FOTO)
profimedia-0656866337 - Copyright Profimedia

U decembru prošle godine „Mercedes-Majbah“ je privukao pažnju svojim konceptom Projekat Majbah, koji je dizajnirao slavni dizajner Verdžil Ablo. Nažalost, Ablo je preminuo u novembru 2021. godine, ali će njegovo nasleđe i vrhunski talenat zauvek živeti zahvaljujući novom modelu „mercedes-majbah S680“.

Predstavljeni automobil je kulminacija saradnje između kreativnog direktora kompanije „Luj Viton“ i luksuznog nemačkog automobilskog brenda. Za razliku od koncepta Projekat Majbah, koji je bio izložbeni automobil ekstravagantnog dizajna, novi koji je dizajnirao Verdžil Ablo je proizvodni model zasnovan na „majbahu S680" Es-klase.

Profimedia
 

Modni guru se u dizajniranju luksuznog sedana udružio i s Gerdenom Vagenerom, glavnim dizajnerom u kompaniji „Mercedes-Benc“, a automobil je završen 2021. godine pre Ablove smrti u novembru. Projekt je realizovao tim zadužen za izradu i modifikacije u odeljenju fabrike „Mercedes-Benca" u Sindelfingenu.

Spoljašnjost modela „majbah Es-klasa od Verdžila Abloa“ krasi dvobojna šema – bež je glavna boja, dok kontrast prave crvni krov, hauba, prtljažnika i branici.

Luksuzni sedan je dobio i poznate Majbahove 20-inčne felne u bež nijansi što na prvi pogled deluje neobično, ali izgleda sjajno. Ista kombinacija boja je viđena i na konceptu Projekat Majbah.

Profimedia
 

Unutrašnjost sledi istu šemu. Bež kožom su presvučena sedišta, paneli na vratima, nasloni za ruke i donji dio armaturne ploče.

Profimedia
 

Od centralnog ekrana prema gore, gotovo sve je presvučeno crnom kožom. Ekran na centralnoj konzoli, sada ima personalizovani korisnički interfejs koji je više luksuzna varijacija MBUX sistema.

Profimedia
 

Ovaj spoj tehnike i vrhunskog dizajna pokreće 6,0-litarski V12 motor koji razvija 604 konjske snage, a sedan od 0 do 100 kilometara na čas ubrzava za četiri i po sekunde pre nego dostigne maksimalnu, elektronski ograničenu, brzinu od 250 kilometara na sat.

Mogućnost da poseduju ovaj jedinstveni model automobila imaće samo 150 platežno sposobnih srećnika.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike