U jednom gradu u Srbiji vrtići će raditi i subotom: Evo šta je poručila ministarka Kisić!

24.02.2024

16:43

1

Ministarka Kisić i gradonačelnik Salapura posetili su u Zrenjaninu i višečlanu porodicu, koja ima četvoro dece, a Kisić je istakla da je puna kuća dece najveća sreća na svetu

U jednom gradu u Srbiji vrtići će raditi i subotom: Evo šta je poručila ministarka Kisić!
Copyright FOTO: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ Dejan Urošević/ bg

U Zrenjaninu će početkom marta početi pilot projekat podrške roditeljima koji rade subotom, a koji će omogućiti da deca dok su roditelji na poslu borave u vrtiću, saopštilo je danas Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji.

Kako se navodi, to je razultat Memoranduma o saradnji koji su u Zrenjaninu potpisali ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

"Ovo je jedan lep i važan projekat, jer će roditelji znati da su deca na sigurnom, sa svojim vršnjacima i to je jedna prava vrsta podrške koja je kroz ovaj projekat obezbeđena", rekla je Kisić i zahvalila zaposlenima u vrtićima koji su se odazvali da podrže ovakav vid aktivnosti.

FOTO: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ Dejan Urošević/ bg
 

Ona je naglasila da je grad Zrenjanin pravi primer sprovođenja mera populacione politike, da se svake godine rađa sve više beba i da u ovom gradu ne postoji lista čekanja kada je u pitanju upis dece u vrtiće, što je veoma važno.

Kako je navela, podrška države porodicama je nikada veća, a pored finansijske podrške postoji i podrška majkama za subvencije za kupovinu prve nekretnine, kao i različite aktivnosti lokalnih samouprava, za koje je i ove, kao i prošle godine, izdvojeno 400 miliona dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da je taj projekat još jedan važan korak ka unapređenju mera populacione politike u ovom gradu i zahvalio Ministarstvu za brigu o porodici i demografiji na podršci.

Ministarka Kisić i gradonačelnik Salapura posetili su u Zrenjaninu i višečlanu porodicu, koja ima četvoro dece, a ministarka Kisić istakla je da je puna kuća dece najveća sreća na svetu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike