Kisić odgovorila Đilasu na kritike: Možda je za vas 500.000 za prvo dete i 600.000 za drugo beznačajno u odnosu na 619 miliona evra

28.01.2024

16:34

0

Kisić je istakla da se država, svesna demografskih izazova, svakoga dana bori za svako dete

Kisić odgovorila Đilasu na kritike: Možda je za vas 500.000 za prvo dete i 600.000 za drugo beznačajno u odnosu na 619 miliona evra
Copyright TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić poručila je danas da je, zahvaljujući merama koje je inicirao predsednik Aleksandar Vučić stopa fertiliteta danas 1,63, dok je 2011. bila 1,4, što, kako je navela, govori o tome kolika je briga predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa "za naše bebe i naš natalitet".

Kisić je, komentarišući kritike Đilasa na račun pronatalitetne državne poltike istakla da je "posle godina i godina u kojima nam se rađalo manje dece, Srbija 2022. godine uspela da zaustavi negativan trend pada broja novorođenih".

"To je, priznaćete gospodine Đilas, veliki uspeh za zemlju koja je bila opterećena rezultatima vaše loše politike, gde su plate i penzije bile ispod ljudskog dostojanstva, kada se nisu otvarala nova radna mesta, kada su investicije u zdravstvo, obrazovanje, puteve i pruge bile na minimalnom nivou, a u mnogim oblastima su bile čista nula", poručila je ona u saopštenju.

Kisić je istakla da se država, svesna demografskih izazova, svakoga dana bori za svako dete. 

Podsetila je da država podržava porodice koje imaju decu, one koje žele decu, a zbog mnogih razloga ne mogu da ih imaju, porodice obolelih od retkih bolesti. 

"Borimo se za sve njih i njihov još bolji život. U tom pravcu su i nove mere koje je najavio predsednik Vučić, gde ćemo nikada jače finansijski podržati porodice. Možda je za vas iznos od 500.000 dinara za rođenje prvog deteta i 600.000 dinara za rođenje drugog deteta beznačajan u odnosu na 619 miliona evra koje ste zaradili za sebe dok ste bili na vlasti, ali za svaku porodicu u Srbiji ovi iznosi su itekako značajni", poručila je Kisić. 

Đilas je ranije danas izneo tvrdnju da se politika predsednika Aleksandra Vučića za povećanje broja novorođenčadi "raspala" i da je u 2023. godini u Srbiji rođeno "najmanje beba u poslednjih 50 godina".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike