Ministar Đerlek u Ljuboviji: Uspostavljena savremena elektronska pisarnica

14.02.2024

07:17

0

Ministarstvo će uskoro raspisati novi Javni poziv i cilj je dalje ulaganje u razvojne projekte u Ljuboviji

Ministar Đerlek u Ljuboviji: Uspostavljena savremena elektronska pisarnica
Copyright Ministarstvo za regionalni razvoj/Miloš Perić

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Ljuboviju i sastao se sa predsednikom ove opštine Milanom Jovanovićem povodom završenog projekta uspostavljanja savremene elektronske pisarnice.

Đerlek je rekao da je najveći benefit elektronske pisarnice to što će omogućiti da procedure idu mnogo brže – zaposleni u lokalnoj samoupravi će obavljati posao efikasnije, a građani će imati transparentniji uvid u svoja dokumenta i status njihovih zahteva.

Ministarstvo za regionalni razvoj/Miloš Perić
 

 

Kako je naveo, Ministarstvo će uskoro raspisati novi Javni poziv i cilj je dalje ulaganje u razvojne projekte u Ljuboviji, koja ima mnogo potencijale za razvoj naročito kada su u pitanju turizam i poljoprivreda.

Elektronska pisarnica predstavlja efikasan mehanizam koji će građanima Ljubovije omogućiti da brže i lakše dobiju potrebna dokumenta, kao i da u svakom trenutku imaju uvid u status svojih podnetih zahteva bez dolaska u opštinsku upravu.

Za jednu malu opštinu poput Ljubovije je veoma važno da zna da ima podršku Vlade, a e-pisarnica će mnogo pomoći funkcionisanju lokalne samouprave, dok će građani brže i jednostavnije rešavati predmete. Nadam se daljoj saradnji koja je u prethodnom periodu bila na visokom nivou, rekao je predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Ministarstvo za regionalni razvoj/Miloš Perić
 

 

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je za realizaciju ovog projekta izdvojilo 2,3 miliona dinara u cilju podrške savremenim zahtevima digitalizacije i povećanja efikasnosti i transparentnosti opštinske uprave, uz postizanje značajnih ušteda.

Za četiri opštine Mačvanskog okruga je u okviru programa za podsticanje regionalnog rasta u 2023. godini izdvojeno 12,2 miliona dinara za ukupno pet projekata.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike