Akcija „Vojni lekar na selu” u opštini Priboj: Ljudski i topao razgovor ponekad je najbolja terapija za stanovnike udaljenih sela

19.10.2023

16:49

0

O Vojsci Srbije i vojnim lekarima narod ovog kraja oduvek je imao visoko mišljenje zato je i odziv bio iznad svih očekivanja, a meštani su ovakvom akcijom prezadovoljni

Akcija „Vojni lekar na selu” u opštini Priboj: Ljudski i topao razgovor ponekad je najbolja terapija za stanovnike udaljenih sela
Vojni lekari na selu - Copyright Foto: Opština Priboj

U okviru uspešne saradnje naroda i Vojske Srbije već tradicionalna akcija „Vojni lekar na selu” i ove godine realizovana je i na području opštine Priboj.

Uz podršku lokalne samouprave vojni lekari boravili su u dve pribojske mesne zajednice - Sjeverin i Kalafati i tako primarnu zdravstvenu zaštitu maltene na kućnom pragu pružili uglavnom starijim žiteljima ovih sela, razgovarali sa njima, obezbedili im potrebne lekove i pružili stručna uputstva za njihovo dalje lečenje.

Foto: Opština Priboj
 

Ljudski i topao razgovor je ponekad najbolja terapija, a mladi vojni lekar je sa zadovoljstvom razgovarao sa meštanima ove dve Mesne zajednice, i ne samo o njihovim zdravstvnim tegobama, već i o njihovom svakodnevnom životu, što je za njega bila posebna čast i privilegija.

O Vojsci Srbije i vojnim lekarima narod ovog kraja oduvek je imao visoko mišljenje zato je i odziv bio iznad svih očekivanja, a meštani su ovakvom akcijom prezadovoljni.

Vojska Srbije obezbedila je i besplatne lekove, koje su pacijenti dobijali shodno propisanoj terapiji, a Crvni krst Priboja sve pacijente darovao je i svojim poklon paketima.

Foto: Opština Priboj
 

 

Lokalna samouprava i ovoga puta zdušno je pomogla realizaciju jedne ovakve plemenite akcije.

A da je akcija "Vojni lekar na selu" u potpunosti uspela govori i podatak da su vojni lekari u ovim selima ostali mnogo duže od predviđenog vremena čak do večernjih sati jer nisu napustili selo sve dok nisu pregledali i poslednjeg pacijenta.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike