Ovako izgleda obuka letačkog sastava u 98. vazduhoplovnoj brigadi! (FOTO)

18.10.2023

22:31

0

Obuka se izvodi sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog sastava za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške kopnenim i specijalnim snagama

Ovako izgleda obuka letačkog sastava u 98. vazduhoplovnoj brigadi! (FOTO)
Copyright Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

U 241. lovačko-bombarderskoj avijacijskoj eskadrili 98. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, koja bazira na vojnom aerodromu "Morava", u toku je intenzivna letačka obuka na jurišnim avionima „orao“, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Obuka se izvodi sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog sastava za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške kopnenim i specijalnim snagama u izvođenju borbenih operacija.

Piloti "orlova" sada uvežbavaju realizaciju složenijih borbenih zadataka koji zahtevaju angažovanje više vazduhoplova, sa akcentom na taktičkim manevrima i izvođenju fiktivnih dejstava po ciljevima na zemlji.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE
 

Priliku da u praksi provere rezultate intenzivne obuke i potvrde visok nivo obučenosti pripadnici jedinice imaće u narednoj fazi borbene obuke, kada će po ciljevima dejstvovati bojevim sredstvima.

U saopštenju se navodi i da se uporedo sa letačkom obukom sprovodi i osposobljavanje tehničkog sastava svih specijalnosti neophodnih za održavanje ispravnosti i visoku dostupnost vazduhoplova za letenje, a posebna pažnja se poklanja dodatnom osposobljavanju mladih starešina koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u jedinici.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE
 

Kontinuiranom obukom, koja se u 98. vazduhoplovnoj brigadi intenzivno sprovodi tokom cele godine i u svim vremenskim uslovima, obezbeđuje se zahtevani nivo osposobljenosti letačkog sastava i ukupne borbene gotovosti jedinice za realizaciju namenskih zadataka u operacijama Vojske Srbije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike