Defile plovila Dunavom: U Novom Sadu sutra se održava prvi "Novosadski karneval brodova"

01.09.2023

11:11

0

Brodovi i čamci će defilovati od Štranda nizvodno do plaže Oficirac i nazad do Pristana Gradskog zelenila preko puta Petrovaradinske tvrđave

Defile plovila Dunavom: U Novom Sadu sutra se održava prvi "Novosadski karneval brodova"
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

U Novom Sadu sutra će biti održan "Novosadski karneval brodova", gde će Novosađani i gosti Novog Sada u karnevalskoj atmosferi uživati u defileu plovila Dunavom, saopštili su organizatori.

Brodovi i čamci će defilovati od Štranda nizvodno do plaže Oficirac i nazad do Pristana Gradskog zelenila preko puta Petrovaradinske tvrđave, gde će svi učesnici nastaviti da se zabavljaju uz muziku tamburaša i duvačkih orkestara, hranu i piće.

Ovu turističku manifestaciju, koja se u Novom Sadu održava prvi put, organizuju Udruženje građana "For All Solutions" i kompanija "Color Media Communications" uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Ministarstva za turizam i omladinu.

Pored katamarana na kojima će biti duvački i tamburaški orkestri, karnevalsku povorku će činiti pojedinačni brodovi i čamci članova novosadskih nautičarskih klubova koji će dobiti zastavice da okite svoja plovila, besplatne vaučere za pivo, kao i po dve ulaznice za “Novosadski Oktoberfest” koji će se održati 6. i 7. septembra.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike