Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio porodicama ključeve solidarnih stanova: "Želim ovim ljudima puno sreće i uspeha" (FOTO)

30.08.2023

15:55

0

Đurić je najavio i raspisivanje novog Javnog poziva za lamelu 4 kroz nekoliko nedelja, u kojoj će se graditi 74 stana

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio porodicama ključeve solidarnih stanova: "Želim ovim ljudima puno sreće i uspeha" (FOTO)
Copyright Tanjug/ Vadimir Zubac

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je ključeve novih stanova porodicama koje su putem Javnog poziva za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada kupile solidarne stanove u Ulici Somborska rampa 22, lamela 6, saopštio je danas grad Novi Sad.

Na Javni poziv za kupovinu 25 stanova po neprofitnim uslovima, objavljenom polovinom maja 2021. godine, zahtev je podnelo 292 lica, a danas je počelo useljavanje prvih porodica.

Prema Đurićevim rečima posao je radila Stambena agencija Grada Novog Sada, a Komisija koja je formirana od strane Grada je odlučivala o podnetim prijavama, kojih je bilo 292.

- Radi se o stanovima za dvočlana, tročlana, četvoročlana i petočlana domaćinstva, a budući stanari će na 240 mesečnih rata otkupljivati ove stanove, a tek nakon pet godina od otplate će moći da ih prometuju. U toku je još jedan konkurs, odnosno, trenutno Komisija pregleda prijave za lamelu 5, za šta je pristiglo 538 prijava. Ovde će se, takođe, deliti 25 stanova, a cena tih kvadrata će biti oko 116.800 dinara sa pdv-om. Nadam se ćemo krajem oktobra imati preliminarnu rang listu i da će uskoro, krajem godine, novih 25 porodica moći da uđe u svoje stanove. Ovo je zaista jedan veliki vid stambene podrške našim Novosađanima - rekao je on.

Đurić je najavio i raspisivanje novog Javnog poziva za lamelu 4 kroz nekoliko nedelja, u kojoj će se graditi 74 stana.

- Želim ovim ljudima puno sreće i uspeha u novim stanovima i da izgrađuju dobre komšijske odnose i naprave puno novih, zajedničkih fotografija, poput one koje su napravili danas - rekao je on.

Ispred stanara, prisutnima se obratio Zoran Rac koji se zahvalio Gradu Novom Sadu što je prepoznao porodične vrednosti, te uložio u gradnju stanova i omogućio da ih građani kupe pod povoljnim uslovima.

Kako se navodi, Grad Novi Sad kroz odgovornu politiku sprovodi postupke dodele stambene podrške na teritoriji Grada i na taj način omogućava građanima da za sebe i svoje porodično domaćinstvo reše stambenu potrebu kroz različite vidove stambene podrške - dodelu stana bez naknade, kupovinu stana po neprofitnim uslovima, ili pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike