Đurić s predstavnicima EIB o najznačajnijim kapitalnim infrastrukturnim projektima u gradu

24.08.2023

09:09

0

Jedna od najvećih investicija u budućnosti je rekonstrukcija JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“

Đurić s predstavnicima EIB o najznačajnijim kapitalnim infrastrukturnim projektima u gradu
Copyright Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je razgovarao u Gradskoj kući sa predstavnicima Evropske investicione banke na čelu sa Alesandrom Bragonzijem, šefom Regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan, ispred Evropske investicione banke.

Gradonačelnik je delegaciju Evropske investicione banke upoznao sa najznačajnijim budućim kapitalnim infrastrukturnim projektima za Novi Sad. On je tom prilikom naglasio da su za naredni period u fokusu projekti poput izgradnje pešačko-biciklističkog mosta preko Dunava, izgradnje Regionalne deponije, koju je preuzelo Ministarstvo za  ekologiju  i zaštitu životne sredine, te da je početkom oktobra u planu formiranje javnog preduzeća koje bi upravljalo Regionalnom deponijom, a tiče se prečistača i projekta „Čiste Srbije“.

Jedna od najvećih investicija u budućnosti je rekonstrukcija JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“, dok se  krajem septembra planira početak radova na projektu izgradnje parka duž Bulevara cara Lazara, pored Spensa.

 

 

- Grad Novi Sad, pored toga, radi na projektima energetske efikasnosti u koje će biti uključene osnovne škole i vrtići. Grad ulaže u Zelenu agendu da bi se građanima obezbedio zdraviji život. Rebalansom budžeta, na poslednjoj sednici Skupštine Grada izdvojeno je 483 miliona dinara za izgradnju nove Gradske toplane na daljinsko grejanje u naselju Jugovićevo.  U saradnji sa Ministarstvom za naučno tehnološki razvoj, Univerzitet u Novom Sadu planira postavljanje solarnih panela na krovovima fakulteta, što je jedan od značajnijih projekata vezanih za Zelenu agendu. Grad u kontinuitetu ulaže u rekonstrukciju i izgradnju  vodovodne i kanalizacione mreže, a ono što je najznačajnije je izgradnja Fabrike vode na sremskoj strani, što će u značajnoj meri rasteretiti postojeću Fabriku vode na bačkoj strani Grada -  istakao je gradonačelnik.

Pored navedenog, na sastanku su spomenute i sanacije objekata koji su stradali u olujnom nevremenu, koje je pogodilo Novi Sad 19. i 21.jula 2023. godine.

Alesandro Bragonzi se  zahvalio gradonačelniku na svim informacijama u vezi sa projektima i investicijama koji se planiraju u  Gradu.

- Evropska investiciona banka rado sarađuje sa Republikom Srbijom i Novim Sadom i raduje se budućoj saradnji  u okviru investicione podrške koja se naročito  ogleda u projektima  Zelene agende i zaštite životne sredine - izjavio je Bragnozi.

Gradonačelnik se zahvalio gospodinu Bragnoziju i najavio novi susret u oktobru mesecu, kada će biti poznato više detalja u vezi Idejnog  projekta rekonstrukcije Spensa, čija je izrada poverena Fakultetu tehničkih nauka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike