Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: U ovom trenutku asfaltiramo 17 ulica u naselju Bocke (FOTO)

26.08.2023

14:52

0

On je istakao da je pored Bocke, rađen deo Stražilovske, Žarka Zrenjanina i dodao da se asvaltiraju ulice na Klisi i Vidovdanskom naselju.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: U ovom trenutku asfaltiramo 17 ulica u naselju Bocke (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem obišao danas radove na obnavljanju kolovozne konstrukcije u naselju Bocke u Sremskoj Kamenici, kao i završne radove na Bulevaru oslobođenja i tom prilikom rekao da se u ovom momentu asvaltira 17 ulica u naselju Bocke koje sada imaju kanalizaciju i vodovod.

- Žena više od 40 godina živi tamo, prišla nam je da se zahvali i da nas podrži u tome što radimo. Grad Novi Sad je u rebalansu budžeta obezbedio 38 miliiona dinara za treću fazu izgradnje vodovoda i kanalizacije u naselju Bocka, a zajedno sa Pokrajinom smo krenuli pre 15 dana asvaltiranje 17 ulica sa pripadajućim krakovima. Vrednost investicije je oko 100 miliona dinara - izjavio je Đurić. 

Dodao je da se očekuje da će radovi biti završeni u novembru. 

FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP
 

- Za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže izdvojili smo oko 600 miliona dinara, dok smo za asfaltiranje ulica, u saradnji sa Pokrajinskom vladom, obezbedili 100 miliona dinara. Pre 15 dana započeti su radovi na popravci kolovoza koji, u ovoj fazi, obuhvataju 17 ulica u kojima je završena izgradnja vodovoda i kanalizacije. Radovi će trajati do novembra, kada očekujemo da će celo naselje Bocke biti pokriveno vodovodnom i kanalizacionom mrežom - napisao je gradonačelnik Novog Sada na Instagramu.

Đurić je kazao da je investirano 550 miliona dinara u Bulevar oslobođenja, koji 50 godina nije rekonstruisan, kao i da se u ovoj rekonstrukciji neće raditi nekoliko raskrsnica jer će se one raditi u okviru novog infrastrukturnog projekta koji kreće početkom naredne godine. 

- Mi računamo da će rekonstrukcija raskrsnica iznositi negde oko 150 miliona dinara. To su raskrsnice koje ćemo završiti kada završimo infrastrukturne radove u Narodnog fronta, Bulevar cara Lazara, Maksima Gorkog, Futoška i Bulevar Kralja Petra Prvog - ukazao je Đurić. 

On je istakao da je pored Bocke, rađen deo Stražilovske, Žarka Zrenjanina i dodao da se asvaltiraju ulice na Klisi i Vidovdanskom naselju. 

- Celokupna sredstva koje smo u ovoj godini zajedno sa AP Vojvodinom opredelili za putnu privredu Grada Novog Sada su u rekordnom iznosu od 3.153.00.000 dinara. Država nam je takođe pomogla. Konkretno Ministarstvo infrastrukture građevine i saobraćaja sa 200 miliona dinara - naveo je Đurić. 

Rekao je da je pre desetak dana početo sa radovima na Bulevaru kneza Miloša koji treba da bude gotov polovinom septembra i dodao da su sredstva u iznosu od oko 200 miliona dinara dobili od Ministarstva infrastrukture građevine i saobraćaja.

Đurić je najavio da će se krenuti sa radovima i na Temrinskom putu i Rumenačkom putu. 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da pokrenuta velika akcija u okviru koje će više od 100 ulica biti rekonstruisano. 

FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP
 

- Najvažnija vest zbog koje smo se danas okupili jeste da će Bulevar oslobođenja posle mnogo decenija biti u potpunosti rekonstruisan, osim raskrsnice gde očekujemo naredne godine da prođe kanalizaciona mreža - istakao je Mirović. 

Naveo je da Novi Sad izgleda mnogo bolje, kao i da je saobraćaj bezbedniji.

- Poslovi se nastavljaju, ima mnogo planova za rekonstrukciju drugih ulica. Videli smo kako izgleda velika akcija u Bockama. Tamo smo zajedno finansirali izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže. Mnogo novih stvari ćemo u narednim nedeljama započeti u Novom Sadu, pre svega sportsku salu u dvorištu gimnazije Laza Kostić - istakao je Mirović. 

Dodao je da će novcem koji je obezbedila Pokrajinska vlada započeti radovi na izgradnji parka između Promenade i Spensa, tokom jeseni, kao i da će se početi sa radovima na izgradnji nove škole Miloš Crnjanski. 

- Kada se škola završi za dve do dve i po godine srušićemo staru. Radićemo i na drugim važnim pitanjima. Počeli su radovi na rekonstrukciji Studija M. Imaćemo i potpuno novi moderni muzej na toj lokaciji, na mestu gde je nekada bio Radio Novi Sad. Završavamo i Studentski kulturni centar -  zaključio je Mirović. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike