Lepa vest za sve školarce: Opština Surdulica podelila besplatne udžbenike

30.08.2023

15:37

0

Opštinska inicijativa ima za cilј ne samo da pruži podršku kvalitetu obrazovanja, već i da bude finansijska olakšica roditelјima

Lepa vest za sve školarce: Opština Surdulica podelila besplatne udžbenike
Ilustracija - Copyright Profimedia

Opština Surdulica sprovela je program besplatne podele udžbenika svim školarcima na svojoj teritoriji uz podršku roditelјa, a u cilјu očuvanja resursa i održivosti obrazovanja, saopštila je danas ta opština.

Kako se navodi, u okviru programa roditelji su se saglasili da na kraju školske godine vrate korišćene udžbenike u opštinsku biblioteku, a ovaj korak omogućava da udžbenici budu dostupni i narednim generacijama učenika.

Opštinska inicijativa ima za cilј ne samo da pruži podršku kvalitetu obrazovanja, već i da bude finansijska olakšica roditelјima i da podstakne svest o važnosti delјenja resursa u zajednici.

Opština Ruma
 

Navodi se da kroz taj program, opština Surdulica želi da omogući svakom školarcu pristup neophodnim udžbenicima bez dodatnih troškova, za šta je izdvojeno 20 miliona dinara.

Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović rekla je da se izdvajanjem značajnih sredstava potvrđuje predanost pružanju kvalitetnih obrazovnih resursa za sve učenike u toj opštini, stvarajući okruženje u kojem će svako dete ima priliku da ostvari svoj puni potencijal.

- Odluka da se podrži održivost obrazovanja kroz besplatne udžbenike uz aktivno učešće roditelјa učvršćuje zajedničku viziju opštine Surdulica kao mesta gde se znanje ceni i podržava, a ovaj program je način da se pošalјe poruka našim učenicima da smo uz njih, da verujemo u njihovu sposobnost da oblikuju bolјu budućnost i da će uvek imati podršku svoje zajednice - istakla je Popović.

Zaključila je da opština Surdulica ostaje predana obezbeđivanju kvalitetnog obrazovanja za sve, čime se stvara temelј za napredak i uspeh celokupnog društva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike