Apokaliptične scene u Novom Sadu jutro posle nevremena: Oluja "progutala" trafiku, vetar "nosio" znakove i stabla - građani u šoku (FOTO)

22.07.2023

08:37

0

Nažalost, dogodio se i tragičan incident u kojem je dvanaestogodišnje dete izgubilo život

Apokaliptične scene u Novom Sadu jutro posle nevremena: Oluja "progutala" trafiku, vetar "nosio" znakove i stabla - građani u šoku (FOTO)
Posledice nevremena trafika - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Apokaliptično i burno jutro dočekalo je Novosađane nakon sinoćne oluje. Na sve strane nalaze se polomljene grane, stabla i iščupani znakovi. Saobraćaj ide, ali se odvija otežano u centru grada, ljudi su u neverici i čiste ispred svojih lokala.

Sinoć je na trenutak u Srpskoj Atini zavladala oluja koja je napravila potpuni haos - kran je pao na zgradu, lomilo se drveće, pucali gromovi...a orkanski udari vetra srušili su i stablo koprivića, zaštićeni spomenik prirode, koji se nalazi pod zaštitom već 45 godina.

Nažalost, dvanaestogodišnje dete, rođeno 2011. godine, izgubilo je život u ulici Vuka Mandušića tokom snažne oluje koja je zahvatila grad.

Prema nezvaničnim informacijama, dete je oko 18 časova napustio kuću i pokušao da se skloni od nevremena kod svoje tetke.

Nažalost, došlo je do tragičnog incidenta, a komšije su  prvo čule vrisak pa su dete pronašle ispod prozora zgrade, pored varničenih gasnih instalacija.

Takođe, jaki udari vetra na Beogradskom keju oborili su stablo koje je palo na jednu trafiku. Tom prilikom radnica je povređena, a zadobila je povrede donjih ekstremiteta.

Spaseno pet osoba

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP spasili su pet osoba, od toga dvoje dece, potvrdio je komandant vatrogasne brigade u Novom Sadu Stojan Milovac.

Kao je rekao, među evakuisanim osobama je i žena iz kioska na Beogradskom Keju u Novom Sadu na koji je palo drvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike