24SEDAM RUMA: Pokrajinska vlada podržala razvoj Borkovačkog jezera i stala iza projekta!

19.07.2023

18:37

0

Ovo su veliki koraci ka razvoju jednog od najlepših prirodnih dragulja naše regije

24SEDAM RUMA: Pokrajinska vlada podržala razvoj Borkovačkog jezera i stala iza projekta!
Copyright Instagram/Igor Mirović

Pokrajinski premijer Igor Mirović je na svom Instagram nalogu objavio prelepe slike idejnog rešenja Borkovačkog jezera i priobalja i napisao poruku koja je razveselila mnoge ljubitelje prirode i turizma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)

- Pokrajinska vlada obezbedila je 60 miliona dinara za pripremu projektne dokumentacije za uređenje Borkovačkog jezera kraj Rume. Ove ekskluzivne skice iz idejnog rešenja mogu vam dočarati naš konačni plan koji ćemo narednih godina realizovati sa rumskom lokalnom samoupravom - napisao je Mirović na svom Instagram profilu.

Instagram/Igor Mirović
 
Instagram/Igor Mirović
 
Instagram/Igor Mirović
 

Ovo su veliki koraci ka razvoju jednog od najlepših prirodnih dragulja naše regije! Borkovačko jezero i njegovo okruženje predstavljaju neverovatan potencijal za turizam, rekreaciju i očuvanje prirode. Pokrajinska vlada stala je čvrsto iza ovog projekta, a zajedno sa lokalnom zajednicom radiće na njegovoj realizaciji.

Borkovačko jezero, nalazi se na samo tri km udaljenosti od Rume, već dugi niz godina predstavlja omiljeno odredište mnogih posetilaca koji uživaju u njegovoj lepoti. Jezero se prostire na impresivnih 10 kvadratnih kilometara i okruženo je predivnom prirodom, gustim šumama i pitomim brdima, što ga čini idealnim mestom za razvoj turističkih aktivnosti.

Projekat podržan od strane Pokrajinske vlade ima za cilj modernizaciju infrastrukture jezera i njegove okoline, uključujući izgradnju rekreacionih zona, pešačkih staza, biciklističkih staza i plaža.

Ovakav razvoj doprineće poboljšanju turističke ponude i privući posetioce iz celog regiona i šire.

Pored turizma, projekat takođe ima za cilj očuvanje bogatog biljnog i životinjskog sveta koji obitava u ovom području. Biće sprovedene mere zaštite ekosistema jezera kako bi se očuvala biološka raznovrsnost i prirodna ravnoteža.

Lokalno stanovništvo izrazilo je veliko zadovoljstvo ovom inicijativom, jer veruju da će razvoj Borkovačkog jezera doneti ekonomske beneficije, poboljšati infrastrukturu u okolnim naseljima i stvoriti nova radna mesta.

Sveukupno, podrška Pokrajinske vlade projektu Borkovačkog jezera predstavlja značajan korak ka unapređenju turizma i očuvanju prirodnih resursa severne srpske pokrajine.

Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić je u više navrata obilazila radove koje lokalna samouprava započela. Plaža se već rekonstruiše, a borkovački potok i promenada koja će se prostirati od centra Rume do jezera su već u izgradnji i biće novo omiljeno šetalište Rumljana ali i turista. 

Ovi radovi se izvode u saradnji i kroz finansiranje sa "Vodama Vojvodine" uz veliku podršku menadžmenta ovog preduzeća i direktora "Voda Vojvodine" gospodina Srđana Kruževića.

Očekuje se da će Borkovačko jezero postati još jedan dragulj u turističkoj ponudi Srbije i privući posetioce koji će uživati u njegovoj nestvarnoj lepoti i raznovrsnim aktivnostima koje nudi.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike