Bele se njive na Kablaru, ledenice od grada još se nisu otopile: Zbog nevremena na desetine meštana još uvek nema struju (FOTO)

27.05.2023

15:16

0

Velika šteta pričinjena je i na putnoj infrastruktri, pa su pojedini zaseoci praktično odsečeni od sveta

Bele se njive na Kablaru, ledenice od grada još se nisu otopile: Zbog nevremena na desetine meštana još uvek nema struju (FOTO)
Ilustracija - Copyright RINA

Na desetine meštana sela na planini Kablar kod Čačka od juče je bez električne energije, sve raspoloživ ekipe Elektrodistribucije su na terenu i čine sve da se kvar što pre sanira, kako bi žitelji ponovo dobili normalno snabdevanje strujom.

- Struje nema u Vrnčanima, Rošcima i Jančićima. Ljudima je jako teško, ne mogu normalno da funkcionišu od juče popodne. Struje nema više od 24 sata. Nevreme je napravilo ogromnu štetu, u nekim kućama ona je totalna. Meni je grad uništio kukuruz, pšenicu, plastenici su skroz izbušeni i u njima nije ostalo ništa - rekao je meštanin Dragomir Kandić.

Velika šteta pričinjena je i na putnoj infrastruktri, pa su pojedini zaseoci praktično odsečeni od sveta. Nevreme je uništilo i većinu poljoprivrednih zasada, malinjake i ostale voćnjake.

- Sam vrh Kablara je najviše zahvatilo, voda je iz njiva iznosila zemlju na put, a na pojedinim mestima je i sam put odnela. Napravilo je haos - kaže Dragomir.

Meštani dodaju da je samo odjednom naišao gradonosni oblak, a suv grad veličine lešnika je padao oko pola sata, veličine lešnika. Koliko je grada za kratko vreme napadalo na pojedinim mestima potvrđuje i činjenica da se još uvek nije otopio i čitave ledenice još uvek stoje u voćnjaku Predraga Đurđeviča iz sela Rošci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike