Jako olujno nevreme napravilo katastrofu na vrhu planine Kablar: Meštani u šoku - "Sve je uništeno, i malinjaci i voćnjaci"

27.05.2023

12:19

0

Tri sela od juče nemaju struju

Jako olujno nevreme napravilo katastrofu na vrhu planine Kablar: Meštani u šoku - "Sve je uništeno, i malinjaci i voćnjaci"
Copyright FOTO TANJUG/GVOZDEN NIKOLIĆ

Jako olujno nevreme praćeno obilnom kišom i krupnim gradom, koje je juče u podnevnim satima zahvatilo planinu Kablar, ostavio je za sobom veliki štetu. Pojedinim domaćinstvima, onima u selima Jančići, Vrnčani i Rošci, uništeni su poljoprivredni zasadi i voćnjaci, a ogromna količina vode uništavala je i lokalne putne pravce.

- Na vrhu Kablara je totalna šteta. Sve je uništeno. Malinjaci, voćnjaci, sve. Sam vrh Kablara je najviše zahvatilo, voda je iz njiva iznosila zemlju na put, a na pojedinim mestima je i sam put odnela. Napravilo je haos - rekao je Kandić Dragomir iz Vrnčana.

Meštani ova tri sela od juče nemaju struje, a ekipe elektrodistribucije su na terenu.

- Struje od juče nemamo. Nema je u Vrnčanima, Rošcima i Jančićima. Ima domaćinstava gde je šteta totalna. Meni je uništen kukuruz, pšenica, plastenici izbušeni i u njima nije ostalo ništa - rekao je Kandić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike