Potop u ivanjičkom selu Brusnik: Izlili se bujični potoci, voda preti da uđe u kuće! (FOTO/VIDEO)

20.11.2022

14:52

0

Ovo ivanjičko selo poplavljeno je i početkom septembra, kada je pričinjena velika materijlna šteta na kućama i na istoj putnoj infrastrukturi koja je i sada ponovo stradala

Potop u ivanjičkom selu Brusnik: Izlili se bujični potoci, voda preti da uđe u kuće! (FOTO/VIDEO)
Poplave u Srbiji - Copyright Foto: RINA

Jaka kiša ponovo je izazvala pravi kolaps u ivanjičkom selu Brusnik. Izlili su se planinski bujični potoci, a kako propusti nisu mogli da prime svu tu vodu na glavnom putu kroz ovo selo nastao je potop.

- Ponovo nas je zadesila katastrofa. Put je opet totalno uništen, odsečesni smo od sveta. Na mestu gde je bio put, sada je reka. Plašimo se da vodena bujica ne uđe u kuće, jer još jače padavine su najavili narednih dana -  kažu meštani Brusnika.

Foto: RINA
Poplave u Brusniku

Za sada nisu ugroženi stambeni objekti u ovom ivanjičkom selu, a mehanicaija je upućena na teren i intemzivno se radi na čišćenju puta.

- Bujica je na put nanela i drveće i balvane, putni pravac je neprohodan. Na licu mesta već nekoliko sati su mašine i otpušen je propust. Očekujemo da ovaj problem uskoro bude rešen, i da se vodena stihija povuče -  izjavio je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Rina

Ovo ivanjičko selo poplavljeno je i početkom septembra, kada je pričinjena velika materijlna šteta na kućama i na istoj putnoj infrastrukturi koja je i sada ponovo stradala.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Pripadnicima Vojske pridružiće se, po naredbi predsednika, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Predsednik Vučić je u stalnom kontaktu sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova, kao i sa predstavnicima lokalne samouprave.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike