Obilne padavine u Zapadnoj Srbiji: Očekuju se izlivanje bujičnih potoka, aktiviran štab za vanredne situacije

18.11.2022

22:30

0

Na građane se apeluje da preduzmu sve preventivne mere da spreče posledice izlivanja bujičnih vodotoka

Obilne padavine u Zapadnoj Srbiji: Očekuju se izlivanje bujičnih potoka, aktiviran štab za vanredne situacije
Bujica/Ilustracija - Copyright Pixabay/Hans

Zbog mogućih obilnih padavina u naredna tri dana Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani naložio je stanje pripravnost jer se može očekivati izlivanje bujičnih vodotokova na teritoriji opštine.

- U stanju prirpravnosti nalaze se nadležna preduzeća JKP „Komunalac“ Lučani i JP Dragačevo putevi“ Guča, sa obavezom da obezbede dežurstvo mehanizacije i ljudstva, kako bi se obezbedilo pravovremeno reagovanje u slučaju potrebe. Apeluje se i na građane da preduzmu sve preventivne mere u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica koje mogu nastati usled izlivanja bujičnih vodotoka, da pročistite propuste, mostove i kanale - rečeno je za RINU u Štabu za vanredne situacije. 

Najkritičnija tačka u Lučanima, reka Bjelica, koja je u prethodnim poplavama nosila sve pred sobom sada je ukroćena i ne predstavlja opasnost za građane, jer je postavljen bedem koji brani domaćinstva od poplava. Rizični su još uvek samo planinski bujični potoci. 

Ranije danas od RHMZ-a stiglo je i upozorenje na veliku količinu padavina za područje Republike Srbije, u kome se navodi da će u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji u periodu od 18.11. do 21.11.2022.godine, količina padavina biti od 40 do 70 mm za 4 dana, lokalno i više.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike