Proglašena redovna i vanredna odbrana od poplava: Zbog obilnih padavina vodostaji u porastu!

20.11.2022

14:33

0

Zbog očekivanih padavina

Proglašena redovna i vanredna odbrana od poplava: Zbog obilnih padavina vodostaji u porastu!
Poplave u Srbiji - Copyright TANJUG/ ALEKSANDAR NICIFOROVIC

Redovna odbrana od poplava proglašena je na vodnoj jedinici "Lim - Prijepolje", a vanredna odbrana od poplava, osim na slivu Zapadne Morave, proglašena je i na vodnim jedinicama „Drina Loznica", „Kolubara- Valjevo", „Lepenica-Kragujevac", „Velika Morava - Ćuprija, Paraćin" „Zapadna Morava - Kruševac" „Zapadna Morava - Čačak".

Kako se navodi u saopštenju Srbijavode, usled obilnih padavina porastao je vodostaj reka u Novom Pazaru i Tutinu.

Na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak u Novom Pazaru službe Srbijavode su na na terenu sa teškom mehanizacijom, kamionom sa 3.000 džakova koji će se puniti na lokaciji u blizini reke u Novom Pazaru, dva kamiona, kip i mali bager.

TANJUG/ ALEKSANDAR NICIFOROVIC
Poplave u Srbiji

Dežurne službe su u skladu sa fazom odbrane na terenu u Tutinu sa 3.000 džakova za odbranu od poplava, kao i potrebnom mehanizacijom.

Tamo se nalazi i direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović.

Usled tendencije rasta nivoa vodostaja na reci Lim u Prijepolju, kako je saopšteno, proglašena je redovna odbrana od poplava i u toku je postavljanje mobilne opreme za zaštitu od poplava u dužini od 80 metara.

Sa očekivanim padavinama postoji tendencija porasta vodostaja u toku sutrašnjeg dana, a službe JVP „Srbijavoda" i nadležna vodoprivredna preduzeća sprovode sve potrebne mere kako bi na kritičnim deonicama ublažili izlivanja vodotokova.

RHMZ upozorava na porast vodostaja na Limu i Ibru

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će na Limu kod Prijepolja vodostaji u narednih 12 sati biti u većem porastu, sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava, a na Ibru kod Raške sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava u naredna 24 sata.

RHMZ navodi da se na Dunavu vodostaji nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike