Đokovićeva drama u Australiji: Dok analiziramo Noletove rivale, pojavio se razlog koji bi mogao da bude presudan u njegovoj borbi!

13.01.2022

20:42

1

Autor: 24sedam

Odluka o deportaciji našeg tenisera još nije doneta

Đokovićeva drama u Australiji: Dok analiziramo Noletove rivale, pojavio se razlog koji bi mogao da bude presudan u njegovoj borbi!
nole23 - Copyright Tanjug/AP

Australijska priča Novaka Đokovića još nije dobila svoje razrešenje. Prava drama se odvijala jutros kada su se u isto vreme održavali žreb za AO i konferencija premijera Australije Skota Morisona.

Prvi čovek Vlade tek na kraju svog obraćanja novinarima rekao je da se on neće izjašnjavati o Đokovićevom viznom statusu, prebacivši ovu lopticu u dvorište svog minista za imigracione odnose Aleksa Hoka.

U isto vreme na žrebu je saopšteno da će muški turnir kao prvog nosioca imati Novaka Đokovića, a nakon napravljenog kostura pojavila se informacija da se Hok neće danas oglašavati i da će se tek u petak znati kakva je odluka Vlade.

Podsećamo, Novak je na suđenju pred federalnim sudijom Entonijem Kelijem dobio prvi spor sa australijskom vladom koja je želela da mu poništi vizu, ali se posle toga pojavila informacija da će odluka ministra imati veću težinu od pravosudne, pa je euforija među navijačima srpskog tenisera brzo splasla. 

Ovakvo raspoloženje zadržalo se do danas. Turnir počinje 17. januara, Novak Đoković je i zvanično prvi nosilac koji će se na startu takmičenje suočiti sa svojim zemljakom Miomirom Kecmanovićem. 

Ostanite uz nas i pratite šta se dešava u Melburnu iz minuta u minut...

Blog uživo:

23.50 - Čini se da srpski as u svojim rukama drži još jednog velikog aduta, a to je strah Australijnaca da bi, u slučaju Novakove deportacije, mogli da ostanu bez jednog od četiri najveća svetska teniska turnira.

21.43 - Rus Andrej Rubljov licemerno je prokomentarisao to što se Novak Đoković nije vakcinisao. Još jedna u nizu izjava protiv srpskog tenisera.

20.56 - Javio se i Majkl Felps koga pamtimo po poštenju iz one trke sa Miloradom Čavićem. Očekivano, prozvao je Đokovića.

20.11 - Analizu Novakovog žreba na Australijan openu možete pročitati OVDE. Velika je razlika u težini prva četiri i poslednja tri koraka.

18.53 - Situaciju oko Novaka Đokovića prokomentarisao je i Tim Henman, čuveni britanski teniser. Kaže da je Đoković prvi favorit za osvajanje Australijan opena.

18.30 - Prvi teniser sveta Novak Đoković prekinuo je trening posle samo pola časa. Sada su poznati i detalji svega što se dogodilo: kondicioni trener Marko Paniki pokazao je najboljem na svetu nešto na telefonu nakon čega je Novak pokupio stvari i otišao.

17.08 - Još jedan komentar u britanskim medijima na račun Novaka Đokovića. Ima i pohvala i pokuda.

16.56 - Ambasador Srbije u Švajcarskoj upitao sve "pljuvače" Đokovića: "Kako biste vi reagovali da se ovo dešava Rodžeru?"

16.37 - Tradicionalna manifestacija “Ulica otvorenog srca” uoči proslave pravoslavne Nove godine održana je danas na šetalištu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici. Veliki broj dece i roditelja okupio se na glavnom gradskom trgu gde su zajedno uz pesmu i igru obeležili ovu manifestaciju.

Na štandovima su se našli proizvodi domaćih proizvođača uglavnom sa severa Kosova koji su na ovaj način okupljenima predstavili najbolje što imaju. A šalju i posebnu poruku Novaku Đokoviću.

14.27 - Novakova golgota i teški dani u Australiji biće ekranizovani u Netfliksovom projektu.

14.14Direktor Fajzera podržao Đokovića, te naveo da smatra da je dovoljno zaštićen od virusa 

12.45 - U Španiji se ne vodi istraga protiv Đokovića. Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova, demantovalo je u istragu vezanu za Novakov boravak u Marbelji.

11.57 Legendarni Tod Vudbridž je razgovarao sa Novakom, te je nakon susreta otkrio da najbolji teniser sveta u strahu čeka konačnu odluku imigracionog ministra Aleksa Hoka o deportaciji iz Australije.

11.41 - Američki novinar Ben Rotenberg ponovo kritikuje. I sada je naveo da veruje u deportaciju Novaka.

11.25 - Neverovatan tekst britanskog novinara, Dejmijana Rajlija, koji je u svojoj kolumni nahvalio najboljeg tenisera sveta i savetovao Australiju "pazite da ne slomite krila leptiru, najboljem teniseru svih vremena, pod točkovima" .

11.00 - Bivši teniski šampion i broj 1 u dubl konkurenciji Australijanac Pol Meknami izrazio je žaljenje kao nekadašnji direktor Australijan opena zbog ponižavajućeg odnosa stranih medija prema ovom velikom takmičenju.

10.41 - Saga oko učešća Novaka Đokovića na Australijan openu nije prošla bez komentara grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa, koji je naveo da je najbolji teniser sveta učinio da se svi osećaju kao budale.

10.26 - Na Noletovoj strani je Svetska zdravstvena organizacija, koja navodi da vakcinacijski status ne sme biti iskorišćen kao argument da se ljudima zabranjuju međunarodna putovanja i da vlade svih država mogu narediti obaveznu vakcinaciju samo kao krajnju soluciju.

10.04Legendarna teniserka Martina Navratilova komentarisala je aktuelnu situaciju oko medicinskog izuzeća Đokovića.

09.56 - Novak je već pripremio žalbu, ukoliko ministar donese odluku o deportaciji.

09.53 -  U senci je ostao ogroman skandal koji je otkrio Bernard Tomić, koji je objavio da je pozitivan na koronavirus. Taj deo nije čudan, ali jeste to što je pre samo dva dana "najavio" da će biti pozitivan.

08.28 - Imigracioni ministar Aleks Hok odložio je odluku o deportaciji za petak. Navodno, još uvek proverava dokumentaciju koju su predali Novakovi advokati.

08.00 - Novak je tokom jutrošnje drame obavio kratak trening od pola sata. Prema rečima očevidaca prekinuo ga je posle razgovora sa jednom nepoznatom osobom. Mnogi su na društvenim mrežama ovu informaciju shvatili kao saopštavanje konačne odluke o deportaciji, ali na kraju se njegovo ime našlo u šeširu za žreb... Tokom samog treninga bilo je izgleda razloga i za smeh u njegovom timu ... Pogledajte fotografije!

 

07.33 - Mogući rasplet turnira pred mečeve četvrtfinala. Ovo je jedna od projekcija ...

 

 

07.26 - Dobro obavešteni dnevnik "Ejdž" javlja da ministar Aleks Hok odlaže odluku za sutra ili drugi dan. Dakle, neizvesnost se produžava...

 

 

06.51 - Jedan deo javnosti Australije nije najsrećniji zbog načina na koji se razvija kriza oko Novaka Đokovića... Mnogi su očekivali njegovu deportaciju i da tu informaciju dobiju lično od premijera Morisona. Odluka je preneta na ministra Hoka, ali on se još nije oglasio i teško je predvideti kakva bi ona mogla biti. Dotle, pristalice ideje o izbacivanju Srbina iz zemlje objavljuju ovakve statuse na Tviteru ...

 

 

06.45 - Organizatori su poželeli navijačima lep i zanimljiv turnir, tim rečima je i završena ceremonija stvaranja kostura za prvi ovosezonski grend slem. Novak Đoković je prvi nosilac turnira kao zvanični broj 1 na ATP listi i branilac trofeja od prošle godine. Ako ministar Hok ne iznenadi nekom neprijatnom informacijom, devetostruki šampion Melburna dobiće priliku da osvoji i deseti trofej.

 

 

06.36 - Da li rešena DRAMA!? Organizatori su započeli žreb za muški deo turnira sa informacijom da je Novak Đoković prvi nosilac grend slema! Da li je ovo rešenje drame

06.32 - Završen je žreb za ženski deo turnira, očekuje se pravljenje "kostura" za muškarce. U nekim normalnim vremenima Novak Đoković bi bio prvi nosilac. Sada se možda sa ovog mesta sazna da li je deportovan ili će braniti titulu od prošle godine.

06.30 - U isto vreme kad i konferencija premijera traje i žreb ...

Printscreen/YouTube
Žreb za AO u Melburnu

06.25 - Konačno pitanje za Skota Morisona o Novaku Đokoviću i ništa jasnija situacija posle njega.

Premijer Skot Morison potvrdio je da ministar za imigraciju Aleks Hok nije doneo odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću po drugi put.

- Uputiću vas na najnoviju izjavu gospodina Hoka i ta pozicija se nije promenila - rekao je Morison.

Dakle, čeka se ministar Hok...

 

 

06.22 - Žreb je upravo počeo, na njemu je i direktor turnira Krejg Tili. Žreb je počeo za ženski deo turnira. Prvi nosilac je Ešli Barti

06.21 - Novo objašnjenje! Ako Đokovića ne bude u žrebu to će biti znak da je Đoković proteran iz zemlje!

06.04 - Dobro obavešteni izvori tvrde da Vlada još nema odluku i da Skot Morison na svom obraćanju koje je u toku neće ništa reći na temu Novaka Đokovića.... Nastavljamo da pratimo...

 

 

06.00 - Skot Morison u svom obraćanju objašnjava trenutnu situaciju zbog povećanog broja zaraženih od COVID-19... Očekuje se da započne temu o Đokoviću...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike