Australija u strahu od deportacije Đokovića? Isplivao veliki adut koji bi Novaka mogao da ostavi na AO!

13.01.2022

22:48

1

Autor: 24sedam

Višednevna saga srpskog asa u Melburnu bliži se kraju

Australija u strahu od deportacije Đokovića? Isplivao veliki adut koji bi Novaka mogao da ostavi na AO!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Višednevna saga oko statusa Novaka Đokovića na Australijan openu bliži se kraju. Sve oči sveta poslednjih 48 sati su uprta u ministra za imigracije Aleksa Hoka, koji nikako da preseče Gordijev čvor i donese konačnu odluku o vizi srpskog asa za ovogodišnji boravak u Australiji.

Kako se početak prvog grend slema u sezoni bliži, sve je manje mesta za manevar australijskih vlasti, koje, prema nekim mišljenjima, čekaju poslednji trenutak da donesu odluku o ukidanju vize prvom reketu sveta, kako bi mu smanjili šanse da se preko Suda nađe na terenima Melburn parka.

Ali, čini se da srpski as u svojim rukama drži još jednog velikog aduta, a to je strah Australijnaca da bi, u slučaju Novakove deportacije, mogli da ostanu bez jednog od četiri najveća svetska teniska turnira.

To piše briselski „Politiko“, koji u svom tekstu podseća na izjavu prvog čoveka AO Krega Tajlija da niko Melburnu ne garantuje domaćinstvo prvog grend slema u sezoni.

- Ugovor važi do 2039. godine, ali to ne znači da neka druga zemlja ne može da ponudi veliku svotu novca za tako veliki događaj. Jedini razlog što igrači ovde dolaze je taj što imamo veliki nagradni fond i što trošimo mnogo vremena da ih ubedimo da dođu - rekao je u jednom od nedavnih intervjua Tajli.

„Politiko“ podseća i na još jednu važnu činjenicu, ukoliko Đoković bude deportovan iz Australije – a to je potencijalna zabrana ulaska u zemlju na tri godine.

- Šta će se dogoditi sa grend slemom, ako najboljem igraču zabrane ulazak u zemlju na tri godine? Deluje da se Aleks Houk plaši da to sazna – zaključuje se u tekstu "Politika".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike