Đokovićeva golgota na Netfliksu! Gigant industrije zabave snima dokumentarac o najboljem teniseru sveta

13.01.2022

13:14

0

Ekipa je već u Australiji, pomnogo prati dešavanja

Đokovićeva golgota na Netfliksu! Gigant industrije zabave snima dokumentarac o najboljem teniseru sveta
Novak Đoković osvajač titule u Melburnu - Copyright Profimedia.rs

Drama Novaka Đokovića u Australiji okupira pažnju svih svetskih medija već sedam dana, a sada će biti ovekovečen u Netfliksovom dokumentarcu, koji će prikazati mnoga dešavanja "iza scene".

Đoković je dobio medicinsko izuzeće od dokaza o vakcinaciji, ali su mu tamošnje vlasti ukinule vizu i od tada je počela politička borba i maltretiranje Novaka. Srbin je dobio spor na sudu, ali tamošnji ministar i dalje može da mu ukine vizu.

Sve to je prevazišlo sport i zašlo u svet politike i diplomatije, ali je pokrenulo i širu raspravo oko politike vakcinacije, ali i ljudskih prava.

Ekipa Netfliksa je već u Australiji i pravi novi sportski dokumentarni serijal. Projekat vodi londonska kompanija Box To Box. Izvršni producent je Džejms Gej Ris, čovek koji stoji iza fenomenalnog serijala o Formuli 1 – "Drive to Survive".

Netfliks je već neko vreme duboko u snimanju sportskih dokumentaraca, od kojih je najpopularniji stalni serijal "Drive to Survive".

Svaki globalni sport ljubomorno je gledao neverovatan uspeh ovog serijala, što je valjda i razlog zbog koga je obično podeljeni svet tenisa sada ujedinjen u podršci ovom projektu.

Netfliks je pravio i filmove o Kristijanu Ronaldu, Stivenu Džerardu i takmičenju u surfingu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike