Direktor Fajzera podržao Novaka Đokovića: Smatram da je dovoljno zaštićen od virusa (VIDEO)

13.01.2022

13:13

0

Burla je podržao srpskog asa, naglasivši da prethodna zaraza kovidom u poslednja tri meseca daje dovoljno jak imuni odgovor i da srpski teniser zbog toga ima dovoljno antitela

Direktor Fajzera podržao Novaka Đokovića: Smatram da je dovoljno zaštićen od virusa (VIDEO)
djokovic fajzer - Copyright Profimedia

Slučaj Novaka Đokovića podigao je veliku prašinu i u Srbiji i u svetu, pa su se povodom problema koje je imao prilikom ulaska u Australiju, bez obzira na posedovanje medicinskog izuzeća, oglasili mnogi.

Jedni su ga podržali u nameri da se takmiči, pošto je obezbedio potrebnu dokumentaciju, dok su ga drugi osudili zbog toga što je svim nevakcinisanima u Australiji ograničeno kretanje, pa smatraju da bi to trebalo da se odnosi na sve, bez izuzetka.

Za sada je najboljem teniseru na svetu omogućeno da se takmiči na Australijan openu, a Đoković je podršku dobio i iz medicinske sfere, pošto se u obraćanju za jednu televiziju oglasio i direktor kompanije "Fajzer", Albert Burla.

On je podržao Novaka, naglasivši da prethodna zaraza kovidom u poslednja tri meseca daje dovoljno jak imuni odgovor i da srpski teniser zbog toga ima dovoljno antitela.

- Kao prvo, veliki sam navijač Novaka Đokovića, ali ne mogu da ulazim u to da li je imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je između njega, vlasti i lekara. Smatram da preležan virus daje dovoljnu zaštitu od infekcije, ne samo u ovom slučaju nego generalno. I to na neko određeno vreme. U mnogim zemljama širom Evrope sertifikat vam je validan šest meseci nakon poslednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri meseca nakon pozitivnog testa. Dakle, zaštita koju dobijate nakon prirodno preležanog virusa nije toliko velika kao posle vakcine. To je ono što sam ja rekao i o čemu mogu da govorim - rekao je Burla.

Trenutno se čeka na odluku Ministra za imigracije Australije Aleksa Hoka oko eventualne deportacije Đokovića iz zemlje na osnovu diskrecionog prava. On se, barem za sada, nije odlučio na takav korak, iako se u javnosti to nekoliko puta pominjalo kao opcija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike