Noletov žreb sa dva različita lica: Prva četiri kola za poželeti, a onda sledi pravi pakao!

13.01.2022

19:10

0

Značiće mu "lakši" protivnici na početku, taman da uhvati zalet posle svega što mu se dogodilo

Noletov žreb sa dva različita lica: Prva četiri kola za poželeti, a onda sledi pravi pakao!
nole5 - Copyright Tanjug/AP

Znao je Novak Đoković ranije da na startu ima nezgodan posao u prvom ili drugom kolu nekog grend slema, a onda da do same završnice i polufinala i finala ne mora da brine. Međutim, u Australiji je slučaj da će u prva četiri kola imati značajno lakši posao nego što je to slučaj od četvrtfinala. Kada kažemo značajno, mislimo - drastično. Pre svega zbog težine završna tri stepenika.

Novak potencijalno, naravno ako bude igrao na Australijan openu, može da nastupi protiv Matea Beretinija u četvrtfinalu, pa protiv Rafaela Nadala ili Aleksandra Zvereva u polufinalu i onda protiv Danila Medvedeva ili Stefanosa Cicipasa u finalu! Teško da može gore u ovom momentu u svetu tenisa. Sizifov posao u najavi.

Krenimo redom...

Đokovićev prvi rival u Melburnu biti zemljak Miomir Kecmanović. U drugom kolu, Novak ide na pobednika duela između jednog od kvalifikanata i američkog tenisera Tomija Pula. Deluje, još lakši posao nego u prvom kolu, naravno sve pod uslovom da prođe Kecmanovića.

U trećem kolu Novakov najozbiljniji protivnik bi mogao da bude Italijan Lorenco Sonego. Ili, ako iznenandi, američki veteran Sem Kveri. U četvrtom kolu najteži moguću protivnici Gael Monfis, Aleksander Bublik ili Kristijan Garin.

I tu se završava značajno lakši deo posla. Što i jeste logično. Ali, mora se priznati da je Novak dobio prilično dobre rivale. Da je birao, teško da bi bolje izabrao.

Ali, zatim kreće ozbiljan posao. I nekoliko klasa teži posao u odnosu na prva četiri kola. Da ne kažemo - pakao!

U četvrtfinalu ga čeka najverovatnije neko iz društva Mateo Beretini, Kristijan Nuri, Pablo Kareno Busta, Karlos Alkaraz... Zatim, kao što rekosmo, potencijalno Nadal ili Zverev u polufinalu, pa Medvedev u finalu.

Tanjug/AP
 

Dobiti tako tri teška meča zaredom je zaista ozbiljan podvig. Naravno, može da se desi da favoriti kiksnu pa da se tako Đokoviću olakša posao. Ovako...

Beretini je izuzetno nezgodan na tvrdoj podlozi, vrlo je snažan, odlikuje ga odličan servis, kao i forhend. Čak i ako Novaku padne talentovani Alkaraz to može da bude nezgodno jer se radi o momku za koga se smatra da bi mogao da bude budući broj jedan.

O Nadalu, Zverevu, Medvedevu i Cicipasu ne treba trošiti reči. Videli smo koliko je Grk našpanovan da napadne Đokovića.

Nadal je Đokovićev arhineprijatelj, Zverev je naneo našem teniseru bolan poraz na Olimpijskim igrama, a Medvedev ga je odvojio od osvajanja US Opena kojim bi Srbin kompletirao kalendarski slem.

I što je 100 odsto sigurno - ko god se nađe naspram Đokovića (osim Kecmanovića) imaće poseban motiv da sruši teniskog kralja posle svega što se dogodilo u Australiji prethodnih desetak dana.

Težak Australijan open je pred Novakom. Ali... Prvo da se sve raščisti pa da Đoković zaigra u Melburnu. Za početak je to najvažnije.

A kada Novak završi na terenu. Obično znamo kako se to završi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike