Novaku prete povratkom u hotel!? A možda ga izbace i dok brani titulu na Australijan openu

13.01.2022

02:02

0

Novi dan, problemi stari

Novaku prete povratkom u hotel!? A možda ga izbace i dok brani titulu na Australijan openu
Tanjug/AP

Šta će biti sa učešćem Novaka Đokovića na ovogodišnjem Australijan openu i dalje nije definitivno poznato. 

Dok se čeka konačna odluka imigracionog ministra Aleksa Hoka, mediji u Australiji prenose da je četvrtak dan odluke za najboljeg tenisera sveta. 

Takođe, u četvrtak nas očekuje i žreb za Australijan open, pa nema sumnje da nas očekuje zanimljiv dan.

Australijski novinar Nil Brin smatra da će Novak biti u žrebu i da će početi turnir, ali šta potom sledi?

- Šuška se da će Vlada danas ukinuti Đokovićevu vizu. A scenario koji sledi je: Novakov pravni tim će uložiti žalbu i ona će biti razmatrana sutra. Đoković će biti žreban kao glavni nosilac. Žalba će biti razmatrana, a konačna odluka će biti doneta naredne nedelje. On će tada već uveliko učestvovati na turniru usred kojeg bi mogao da bude izbačen ako sud verifikuje ministrovu odluku. Zanimljivi dani nam slede - naveo je Brin.

Novinarka Kasandra Morgan ide korak dalje, te navodi šta će se dogoditi ukoliko Novak ostane bez vize. Navodno, australijska vlast daće mu samo jednu šansu da ne završi ponovo u imigracionom hotelu, - da sam ode.

- Nejasno je da li će Novak biti nateran da odmah ode nazad u imigrantski pritvor, pod uslovom da ostane bez vize. Tu odluku doneće ako ne obeća da će se ukrcati na sledeći avion za povratak kući - navedeno je, uz zaključak: "U svakom slučaju, ova priča je daleko od gotove".

Bonus video:

 

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam