Novak dobio moćnu poruku iz Kosovske Mitrovice: Pokaži im da nismo tako mali! (VIDEO)

13.01.2022

15:00

0

U Mitrovici je sve spremno za doček Srpske Nove godine

Novak dobio moćnu poruku iz Kosovske Mitrovice: Pokaži im da nismo tako mali! (VIDEO)
severna-mitrovica-kosovo-onlajn djokovic - Copyright Kosovo onlajn printscreen/Profimedia

Tradicionalna manifestacija “Ulica otvorenog srca” uoči proslave pravoslavne Nove godine održana je danas na šetalištu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici. Veliki broj dece i roditelja okupio se na glavnom gradskom trgu gde su zajedno uz pesmu i igru obeležili ovu manifestaciju.

Na štandovima su se našli proizvodi domaćih proizvođača uglavnom sa severa Kosova koji su na ovaj način okupljenima predstavili najbolje što imaju.

A šalju i posebnu poruku Novaku Đokoviću.

Domaća pršuta, rakija, med, povrće, voće, slatkiši i još mnogo toga našlo se na tezgama na šetalištu gde su prolaznici mogli da konzumiraju i kupe po promotivnim cenama domaće proizvode o kojima su građani imali samo reči hvale.

Milovan Miletić je jedan od prodavaca koji danas na štandu izlaže ono što kako sam kaže tokom više decenija zajedničkim snagama proizvodi njegova porodica. Svoj Grabovac, koji se nalazi u opštini Zvečan naziva Grenobl.

“Grabovac je bolji od Grenobla. Bavimo se poljoprivredom i sve ono što može jedan seljak da uradi mi to proizvodimo. Pčelarstvo, stočarstvo, voće i povrće, držimo svoju farmu svinja, žitarice svih vrsta, sve što je Bog darovao mi skupimo jer je ova zemlja raj Božji”, kaže Miletić.

On kaže da je teško raditi i zaraditi usled mnogih poskupljenja, ali da je ovo posao koji oni rade od meraka i da neće odustati od proizvodnje.

Miletić se zahvaljuje opštini jer je ovaj vid promocije dobar za svakog i za njih i za kupce.

“Lepo je družiti se par godina se okupljamo ovde, ovako ističemo naše prizvode, ovde ljudi vide kvalitet pa dođu kasnije i kod nas kući da kupuju proizvode”, kaže Miletić.

Kosovo onlajn printscreen
Milovan Miletić

 

Na njegovom štandu pečenica košta 1.500 dinara, rakije od kruške, dunje, jabuke i šljive koštaju po 600 dinara, čvarci su 100 dinara i kaže da je danas dan kada je sve izloženo za probu a ko želi da kupuje lako će se dogovoriti oko svega.

I današnju manifestaciju ulepšali su mališani iz Predškolske ustanove “Danica Jaramaz”.

U blizini bine na kojoj su deca izvodila recitacije pripremalo se i posluženje za starije i proslavu koja će početi večeras. Vo je već bio na ražnju, pripremali su ga majstori ovog zanata iz Mladenovca, a kako kažu ovde su da podele radost sa građanima na Kosovu i Metohiji.

Dok se bore da ražanj bude dobro pečen oni posebnu poruku iz Severne Mitrovice šalju Novaku Đokoviću.

“Mi smo došli ovde da zajedno sa našim narodom proslavimo pravoslavnu Novu godinu, vo je od jutros na ražnju i za večerašnje posluženje biće sve spremno. Posebnu poruku šaljemo Novaku Đokoviću i želimo mu da pobedi u ovoj borbi i dokaže da nismo baš tako mali".

Za večeras od 20 sati na glavnom gradskom trgu, u blizini spomenika knezu Lazaru, predviđen je nastup Dj-a, Zvezde Dankosa i specijalnih gostiju Slobe Radanovića, Trubačkog orkestra Big Bend i Dejana Petrovića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike