Australijanci opet najavljuju Novakovo proterivanje, odluka u narednim satima! Počeo je ključni dan rečima bivšeg selektora

13.01.2022

01:31

3

Autor: 24sedam

Najbolji svetski teniser odgovorio na napade kojima je izložen, Australijanci tek sad hoće da ga proteraju

Australijanci opet najavljuju Novakovo proterivanje, odluka u narednim satima! Počeo je ključni dan rečima bivšeg selektora
novak đoković (15) - Copyright AP Photo/Mark Baker

Novi dan i stara priča. Novak Đoković je i dalje u Australiji, očekujemo da tako i ostane sve do podizanja pehara na prvom grend slem turniru u 2022. godini.

Pobedio je Australiju na sudu, a sad mora da se bori i sa natpisima po svetskim medijima i društvenim mrežama.

Tačnije - napadima. Zašto se okrestrirano udara na najboljeg tenisera sveta saznaćemo kad za to dođe vreme.

BLOG UŽIVO

2.31- Dobro obavešteni novinar Pol Sakal navodi da će ministar Aleks Hok odluku saopštiti ovog popodneva po australijskom vremenu. Podsetimo, u Australiji je sada 12.31. U međuvremenu, Novakovo ime je nestalo sa spiska zakazanih treninga za danas.

02.02 - Navodno postoji mogućnost da Novaka vrate u imigracioni hotel, ali nije poznato da li će se to dogoditi tekuće nedelje ili kada brani titulu na Australijan openu.

01.23 - Oglasio se i premijer Viktorije i još jednom istakao da je konačna odluka na imigracionom ministru Aleksu Hoku.

00.47 - Još jedna novinarka iz Australije pomenula je Novakovu deportaciju. Naime, Karen Svini je čak navela da će možda najbolji teniser u miru prihvatiti odluku.

23.18 - Počeo je možda ključni dan za Novaka u Australiji. Gost najpopularnijeg jutarnjeg programa tamo ugostio je Bogdana Obradovića, koji je rekao da je Novak ljudsko biće koje voli da pomaže svima.

22.02 - O Đokoviću je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pričao je o brojnim temama, između ostalog i o najboljem srpskom i svetskom teniseru.

21.45 - I Španci su pokrenuli istragu protiv Đokovića. Ispituje se kako je ušao u tu zemlju u kojoj ima i kuću.

21.00 - Stižu nove vesti iz daleke Australije. I nije nimalo dobra. Navodno, najboljem svetskom teniseru preti deportacija. Tako barem tvrdi jedan od tamošnjih novinara.

20.00 - Stigao je još jedan glas podrške Đokoviću. Dolazi iz Slovačke, i od jednog bivšeg igrača.

19.30 - Ponovo je o svom nekadašnjem učeniku pričao Boris Beker. Imao je Nemac nekoliko javnih saveta za najboljeg svetskog igrača. Na kraju mu je i poručio da se vakciniše.

18.21 - Proterana češka teniserka traži odštetu od AO, kaže da je samo kartu platila 2.460 evra. 

17.05 - Novak u Australiji direktno menja istoriju tenisa, objašnjava srpski trener za 24sedam.

16.52 - Najbolji italijanski teniser svih vremena direktno i otvoreno PROTIV Novaka, navija da ga proteraju i poziva ostale u štrajk.

16.37 - Čuveni američki voditelj oštro napao Đokovića! Opširnije OVDE.

16.03 - Prelepa Argentinka Vivijana Kanosa inicirala veliku polemiku u zemlji "gaučosa" svojom podrškom za Novaka Đokovića.

13.30 - Legendarni Dino Rađa ne veruje u senzacionalistička pisanja o Đokoviću.

13.05 - Priča oko Novaka ima novu dimenziju. Australijski satiričari napravili sjajno zezanje sa svojim premijerom i najboljim svetskim teniserom.

12.35 - Udar na Novaka sada stiže i od čuvenog muzičara

12.00 - Povodom intervjua koji je obavio Novak Đoković 18. decembra u Beogradu sa novinarom  "L` Ekipa", dok je bio pozitivan na koronu, oglasio se i i sam novinar Frank Ramelj.

11.46 - Trener fudbalera Partizana ima svoje viđenje situacije u kojoj se Novak nalazi.

11.09 - Novak Đoković ne mari za pisanje medija da mu Australija sprema deportaciju, već iz dana u dan sve jače trenira kako bi spremno dočekao prvi grend slem u 2022. godini.

tanjug/AP Photo/Mark Baker)
 

10.15 - U toku je "lov na Srbe" u Australiji, mnogi bi da proteraju sve naše zemljake!

09.02 - Novak Đoković je sinoć objasnio detalja oko PCR testa u kojem je priznao da je došlo do malog nesporazuma. Oni su odmah novu dokumenatciju prosledili imigracionom ministarstvu, koji razmatraju novonastalu situaciju, a prema tamošnjem zakonu ako se utvrdi da je krivotvorio papire može da dobije kaznu od pet godina zatvora.

 

 

08.01 - Oglasio se i portparol imigracionog ministra Aleksa Hoka, koji je potvrdio da su dobili dodatne papire vezane za njegov PCR test, i da će zbog novonastale situacije odluka o ukidanju vize biti doneta nešto kasnije.

- Naravno da će ovo uticati na konačnu odluku. Moramo da pogledamo novu dokumentaciju koju smo dobili od Novakovih advokata - poručili su u ministarstvu za imigraciona pitanja.

06.15 - Današnji dan doneo je druge odgovore. One koje je svetu poslao Novak Đoković lično. Odgovore na napade koji se tiču njegove dokumentacije za ulazak u Australiju.

Novakovo obraćanje javnosti prenosimo vam u izvornom obliku.

"IZJAVA NOVAKA ĐOKOVIĆA
12. JANUAR 2022.

- Želim da odgovorim na neprekidne dezinformacije o mojim aktivnostima i prisustvu događajima tokom decembra, koji su doveli do mog pozitivnog rezultata na PCR testu na Covid.

Ovo je dezinformacija koja treba da se ispravi, pogotovo kako bi se umirila zabrinutost u vezi sa mojim prisustvom u Australiji, i kako bi se odgovorilo na pitanja koja su veoma bolna i zabrinjavajuća za moju porodicu.

Želim da naglasim da sam se mnogo trudio da svima obezbedim sigurnost, kao i da pružim punu saradnju u vezi sa obavezama koje se tiču testiranja.

U Beogradu sam 14. decembra bio na košarkaškoj utakmici, posle koje je javljeno da je nekoliko ljudi koji su tu bili imalo pozitivan test na Covid-19.

Iako nisam imao simptome Covid-a, izvršio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a kao dodatnu meru opreza, uradio sam i zvanični i odobreni PCR test tog istog dana.

Sledećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu, kako bih dodelio nagrade deci; uradio sam brzi antigenski test pre odlaska na ovaj događaj, i on je bio negativan.

Nisam imao simptome, osećao sam se dobro, i obaveštenje o pozitivnom PCR testu sam dobio tek posle tog događaja.

Sledećeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu, kako bih ispunio od ranije ugovorenu obavezu za intervju i snimanje za L'Équipe. Otkazao sam učešće na svim drugim događajima, osim intervjua za L'Équipe.

Osećao sam obavezu da uradim intervju za L'Équipe, jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se držao mera socijalnog distanciranja, i nosio sam masku, osim za vreme snimanja.

Posle intervjua i snimanja otišao sam kući i izolovao se na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u proceni, i da je trebalo da odložim ovu obavezu.

Kad je reč o mojoj prijavi za putovanje, nju je u moje ime podneo moj tim, kao što sam i rekao imigracionim zvaničnicima po dolasku, i moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku koju je napravio kad je čekirao pogrešnu "kućicu" o mojim prethodnim putovanjima, pre dolaska u Australiju. Ovo je bila ljudska greška, a sigurno nije bila namerna. Živimo u vremenima punim izazova, u doba pandemije, i sigurno je da se ovakve greške ponekad dešavaju. Danas je moj tim učinio dostupnim dodatne informacije Vladi Australije, kako bi se razjasnilo ovo pitanje.

Osetio sam da je važno da se oglasim i da razjasnim dezinformacije, i neću davati dalje komentare, zbog velikog poštovanja prema Vladi Australije, vlastima i procesu koji je u toku.

Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Australijan open je voljen među igračima, navijačima i u društvu, ne samo u Viktoriji i Australiji, nego i širom planete, i sve što želim je prilika da se takmičim protiv najboljih igrača na svetu i da nastupam pred jednom od najboljih publika na svetu."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Sve je dakle objašnjeno, sada je ostalo samo da čekamo i vidimo hoće li to biti dovoljno da se Đokoviću omogući nesmetan dalji boravak u Australiji i napad na desetu grend slem titulu.

Državu domaćina prvog grend slem turnira u sezoni već je pobedio na sudu, deluje da će bitka sa ostalim protivnicima, bezbedno ušuškanim iza svojih tastatura, biti još teža i bolnija.

Ali... Novak je rođeni pobednik. Očekujemo da tako bude i u ovom slučaju.

Napred po 21. grend slem titulu u karijeri, Novače. Napred po još jednu potvrdu da si najbolji u istoriji. I ne obaziri se mnogo na "zle jezike". Mora da ima razloga zašto si ti tu, a oni tamo gde su.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike